úvodobsahfórum
www.poznanie.sk
stiahnuťlinkye-mail
Aktuálny čas je Štv, 28. Mar 2024, 14:01

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina [ letný čas ]




Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 10 ] 
Autor Správa
PoslaťNapísal: Štv, 18. Jún 2009, 16:03 
Offline

Registrovaný: Pon, 25. Máj 2009, 00:10
Príspevky: 17
Bydlisko: Beňadiková
KedˇJežiš Kristus odchádzal s tajto zeme zanehal po sebe nasledovňíkov svojich apoštolov a matku,neboli to žiadny samozvanci,ale ludia poverený Bohom,čiže Ježišom Kristom a zanehal im aj moc ....čo zviažeťe na zemi bude...čiže dal im moc Božiu.Tieš na kríži povedal Jánovi...hľa tvoja matka...ukazujúc na svoju matku Máriu.Po Jeho odchode spoločne zostávali v modlidbách...Ježišova matka sa zákoniťe stala srdcom aj celou svojou podstatou Synovej cirkvi symbolom a živou vierou v Boha i ked vieme s Písma,že Peter bol poverený Kristom Pánom na ich vedenie.Mnohísa nájdu čo prekrúcajú toto poverenie samím Ježišom poukazujúc na prípravu na vedenie apoštolov,že Peter 3x zaprel Ježiša a bla,bla,bla.Nevida pre svoju nadutosť a pýchu,že Peter bol v tom čase len pripravovaný na túto funkciu teda povolanie.Mnohí samozvanci vysvetlovači Písma si Petrove povolanie prisvojujú a pritom zabúdajú ba dokonca špiňia Boha pre ludské pokleski kňazov...a bla,bla,bla.Nám nie je súdené očierňovať Ježišovu cirkev ani nikoho súdiť poukazujúc aj na Ježišove učenie ktoým vlastne útočia na cirkev Ježišovu...vraj strom poznáš po ovocí...ako by nebolo aj napísané,že sám dibol sa dostane do Ježišovej cirkve aby Mu škodil.Slepcom to vyhovuje lebo vidia iba zlé.A tak slepo útočia na Kristovu cirkev ešťe aj zvonku Cirkve neuvedomujúc si spájania síl zo samotným Satanom ktorý je vo vnútri cirkve snažiac sa znemožniť Kristovu Cirkev pred mliečnymi tohoto sveta alebo aj pred inovercami-nahrávajú Satanovi,ale zabúdajú na spätnú väzbu a aj sami vidíme ako dopadajú takýto samozvanci,ich koniec je biedny.Ak toto nevidíš duchovným zrakom tak si slepý a spodneš aj s tým koho vedieš.Toto Vám odkazuje Boh,ja len píšem v Duchu Svätom vedený. Ján s pod Kríža?
Kto toto pochopí bude blažený a Otec sa mu odmení. Kto aj z ňevedomosťi opušťa Kristovu Cirkev všeobecnú ten opúšťa aj sám seba,lebo toto sa neodpúšťa,to lepšie je na tom Budhista ktorý je verný svojmu presvedčeniu v dobrom aj v zlom.


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Sob, 20. Jún 2009, 17:42 
Offline

Registrovaný: Sob, 06. Sep 2008, 19:27
Príspevky: 47
Všetci svätí nech nám pomôžu : Áno naozaj táto doba si to vyžaduje a preto ich prosme,aby nám pomohli modlitbou,za všetky duše ľudí.
Život na Zemi je škola, kde sa poučujeme na ceste životom cez protiklady: Boh - Diabol, dobro - zlo, veriaci - ateisti atď. Zákon čo zaseješ - zožneš je vesmírnym zákonom a platí pre všetkých rovnako, netreba sa čudovať a pýtať prečo,ale poučiť a zapracovať na sebe a svojom konaní. Je iba na nás či sa poučíme a vykročíme na cestu do Svetla /poznanie, alebo Tmy /nevedomosť/.
Verím,že Ježiš Kristus nás miluje všetkých bez rozdielov, lebo je stelesnením Lásky a odpustenia.Verím,že sa môžeme prácou na sebe dopracovať k našej prirodzenosti,ktorou je láska a radosť.
Preto prosme všetkých svätých o modlitbu Božiu ochranu a požehnanie Ježiša Krista na ceste evolúcie.
"Pane ďakujem ti že prichádzaš,aby si uzdravil duše všetkých ľudí. Kiežby ťa
navždy chválili a uctievali muži a ženy všetkých rás, jazykov, i národov!"
Genesis 2, 18-25, Žalm 128, 1-5


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Sob, 20. Jún 2009, 19:39 
Offline

Registrovaný: Uto, 05. Máj 2009, 18:50
Príspevky: 4
zdenkaSLA píše:
Všetci svätí nech nám pomôžu
Preto prosme všetkých svätých o modlitbu Božiu ochranu a požehnanie Ježiša Krista na ceste evolúcie.


Svätý je jedine, jedine len jeden jediný - BOH


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Ned, 21. Jún 2009, 18:57 
Offline

Registrovaný: Ned, 21. Jún 2009, 15:09
Príspevky: 16
Jan Machabejský: Máte na mysli katolícku cirkev? Váš príspevok je zaujímavý, ale vyciťujem z neho útočnosť a neviem, je tam i veľa chýb, čím nechcem poukázať na to, že by som chcel odviesť pozornosť od témy, ale vyzerá to tak, akoby ste sa pri písaní ponáhľali alebo ste písali pod prívalom emócií.
Ak je to tak ako som to pochopil, tak s Vami samozrejme nesúhlasím.


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Ned, 21. Jún 2009, 19:24 
Offline

Registrovaný: Sob, 06. Sep 2008, 19:27
Príspevky: 47
Katarina868: nezastávam názory cirkvi,ale používam bežný slovník zaužívaný medzi ľuďmi.Podstatou článku je "sila modlitby" ktorú cez tzv. svätých
prejavil milovaný Boh cez mnohých a v rôznych časoch. Plodmi ich konania boli zázračné uzdravenia, pomoc blížnym a mnoho nadprirodzených príbehov.
Samozrejme,že dôležité je,aby každý zapracoval na sebe samom vo svojom živote dodržiavaním zákonov,ktoré nie sú iba cirkevne,ale vesmírne a platia pre všetkých rovnako. :sunny:


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Uto, 23. Jún 2009, 17:49 
Offline
Administrátor stránky

Registrovaný: Pia, 09. Nov 2007, 01:54
Príspevky: 201
Jan Machabejský píše:
...zanehal po sebe nasledovňíkov... čo zviažeťe na zemi bude...čiže dal im moc Božiu.

Keď si poriadne pozriete Bibliu, tak zistíte, že tam vôbec nie je písané "čo zviažete", ale "čo zviažeš na zemi, bude zviazané v nebi..." - v jednotnom čísle. Teda sa to vôbec netýkalo nejakých domnelých nasledovníkov, ako sa snažíte tvrdiť, ale iba Petra, ktorý v Ježišovi spoznal Božieho Syna.

A vôbec sa tam nepíše o prísľube Božej moci, ale iba o nájdení kľúča k Nebeskému kráľovstvu. Peter tým, že uveril v Krista, čo súčastne znamená aj rozhodnutie bezpodmienečne žiť podľa jeho učenia, nemohol tým preniesť svoje poznanie automaticky aj na iných, pokiaľ by aj oni nezískali rovnaké presvedčenie a túžbu žiť podľa Kristovho učenia. A práve tá túžba žiť podľa Božej vôle je tým pravým kľúčom k Nebeskému kráľovstu.

Jan Machabejský píše:
Ježišova matka sa zákoniťe stala srdcom aj celou svojou podstatou Synovej cirkvi symbolom a živou vierou...

V tom nie je žiadna spojitosť. Mária bola iba človekom a matkou Ježišovho pozemského tela – nie matkou jeho Božskej podstaty. A vzývanie panny Márie vložila cirkev do svojich obradov až po niekoľkých storočiach od Ježišovej smrti.

Jan Machabejský píše:
Kto aj z ňevedomosťi opušťa Kristovu Cirkev všeobecnú ten opúšťa aj sám seba,lebo toto sa neodpúšťa,to lepšie je na tom Budhista ktorý je verný svojmu presvedčeniu v dobrom aj v zlom.

Čo je dôležitejšie? Náboženské presvedčenie vychádzajúce z tradícií, alebo Pravda? Myslíte, že Ježiš sa držal tradície a všeobecne uznávanej viery, alebo ostro vystúpil proti všetkému nesprávnemu a zlému?


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Uto, 23. Jún 2009, 18:02 
Offline
Administrátor stránky

Registrovaný: Pia, 09. Nov 2007, 01:54
Príspevky: 201
zdenkaSLA píše:
Podstatou článku je "sila modlitby" ktorú cez tzv. svätých prejavil milovaný Boh cez mnohých a v rôznych časoch. Plodmi ich konania boli zázračné uzdravenia, pomoc blížnym a mnoho nadprirodzených príbehov.

Nemajú byť všetky modlitby smerované výlučne k Bohu?

Samotný Ježiš hovoril tým, ktorých vyliečil: "Tvoja viera ťa uzdravila" Nemyslíte, že to bolo s tými zázračnými uzdraveniami podobne?


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Pon, 29. Jún 2009, 22:38 
Offline

Registrovaný: Ned, 21. Jún 2009, 15:09
Príspevky: 16
zdenkaSLA píše:
Katarina868: nezastávam názory cirkvi,ale používam bežný slovník zaužívaný medzi ľuďmi.Podstatou článku je "sila modlitby" ktorú cez tzv. svätých
prejavil milovaný Boh cez mnohých a v rôznych časoch. Plodmi ich konania boli zázračné uzdravenia, pomoc blížnym a mnoho nadprirodzených príbehov.
Samozrejme,že dôležité je,aby každý zapracoval na sebe samom vo svojom živote dodržiavaním zákonov,ktoré nie sú iba cirkevne,ale vesmírne a platia pre všetkých rovnako. :sunny:


Zdenka a můžem sa spýtať, akých ľudí považuješ za ,,svätých "? A čo je kritériom ich svätosti? tiež nesúhlasím s tým, že by ľudia mohli byť prezývaní za ,, svätých". Máš však pravdu v tom, že bolo v dejinách mnoho poslov Božích a pod., ktorí pomáhali blížnym a podávali Pravdu tak, aká bola vtedy doba...ako aj mnohí ľudia milovali a slúžili, nepochybujem.
Súhlasíš s tým, že je správne, ak pápeža prezývajú ,, svätým Otcom", pričom sa to ešte píše s veľkým O? Ak správne viem, Kristus povedal, že je iba jeden Otec medzi nami.( Prepáčte mi, ľudia ak necitujem z Biblie, prípadne ma upravte presnejšie, niekde však v Novom Zákone to je, ak sa nemýlim.)


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Str, 01. Júl 2009, 12:38 
Offline
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pia, 21. Dec 2007, 13:13
Príspevky: 128
Bydlisko: Košice
Salamien píše:
tiež nesúhlasím s tým, že by ľudia mohli byť prezývaní za „svätých“.

Správna pripomienka.

Evanjelium podľa Lukáša - kapitola 4:

Uzdravenie posadnutého v Kafarnaume - 31 Zišiel do galilejského mesta Kafarnaum. Po sobotách ich učil 32 a oni žasli nad jeho učením, lebo jeho slovo malo moc. 33 v synagóge bol človek posadnutý duchom nečistého démona. Ten vykríkol veľkým hlasom: 34 „Nechaj nás! Čo ťa do nás, Ježiš Nazaretský?! Prišiel si nás zničiť? Viem, kto si: Boží Svätý." 35

Kto z tzv. "svätých" je roven Ježišu Kristu? Alebo sme na tom až natoľko zle, aby sme nevideli rozdiely?


Okrem toho, niečo podobné je aj s pojmom Otec:

Evanjelium podľa Matúša, kapitola 23:

8 Vy sa nedávajte volať Rabbi, lebo len jeden je váš Učiteľ, vy všetci ste bratia. 9 Ani Otcom nevolajte nikoho na zemi, lebo len jeden je váš Otec, ten nebeský. 10 Ani sa nedávajte volať Učiteľmi, lebo len jediný je váš Učiteľ, Kristus. 11 Kto je medzi vami najväčší; bude vaším služobníkom. 12 Kto sa povyšuje, bude ponížený, a kto sa ponižuje, bude povýšený.

Beda zákonníkom a farizejom - 13 Beda vám, zákonníci a farizeji, pokrytci, lebo zatvárate nebeské kráľovstvo pred ľuďmi! Sami doň nevchádzate, a tým, čo vchádzajú, vojsť nedovolíte. (14 Beda vám, zákonníci a farizeji, pokrytci! Vyjedáte domy vdovám a modlíte sa dlhé modlitby. Preto vás postihne prísnejší súd.)

15 Beda vám, zákonníci a farizeji, pokrytci, lebo obchádzate more i zem, aby ste získali jedného novoverca, a keď sa ním stane, urobíte z neho syna pekla dva razy horšieho, ako ste sami!


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Str, 01. Júl 2009, 12:49 
Offline
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pia, 21. Dec 2007, 13:13
Príspevky: 128
Bydlisko: Košice
Zjavenie Jánovo:

"Veľké a obdivuhodné sú tvoje skutky,
Pane Bože všemohúci;
spravodlivé a správne sú tvoje cesty,
Kráľ národov.

4 Kto by sa nebál, Pane,
a neoslavoval tvoje meno?!
Veď ty jediný si Svätý;
prídu všetky národy
a budú sa ti klaňať,
lebo sa zjavili tvoje spravodlivé súdy."


Hore
 Profil  
 
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 10 ] 

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina [ letný čas ]


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 7 hostia


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron
Powered by phpBB © Group, Style.