úvodobsahfórum
www.poznanie.sk
stiahnuťlinkye-mail
Aktuálny čas je Štv, 28. Mar 2024, 12:02

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina [ letný čas ]




Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 37 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Hľadanie Pravdy
PoslaťNapísal: Pon, 10. Nov 2008, 19:12 
Offline
Administrátor stránky

Registrovaný: Pia, 09. Nov 2007, 01:54
Príspevky: 201
To, že cítite, je veľmi dobré. Dokonca je to jediná možnosť, ako spoznať Pravdu. Ide ale o to, že tieto stránky sú vytvorené na pomoc práve ľuďom, ktorí duchom nevidia, lebo nedokážu odstrániť ten neustály tok myšlienok v hlave. Ak napríklad tvrdíte, že "večný život nikto nestratí", tak dávate ľuďom nádej, že môžu naďalej spať a konať čokoľvek - veď sú predsa veční... Aj slová, že sme „čiastočky pravdy“, sú nezmysel, a vyvolajú skôr pocit namyslenosti na to, aký dôležitý človek je. A verím, že niečo také ste nemali vôbec v úmysle.

Uvedomte si prosím, že keby ľudia vnímali ako Vy, tak nepotrebujeme takéto stránky vôbec robiť. Nikto by si nemusel nič čítať a každý by videl duchom sám... neviem si predstaviť nič krajšie. Ale skutočnosť je úplne iná. Zložte si rúžové okuliare a skúste sa pozerať aj na to, čo spôsobujete tým, čo píšete, nie iba na to, že Vy ste našiel a Vám je dobre. (Teda zatiaľ dobre, lebo človek má okrem ducha aj rozum a tieto dve vecičky by mali byť v rovnováhe, inak na to skôr či neskôr doplatí.)


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Hľadanie pravdy
PoslaťNapísal: Štv, 02. Júl 2009, 17:11 
Offline

Registrovaný: Ned, 21. Jún 2009, 15:09
Príspevky: 16
spravca píše:
joachim píše:
pravda sa nedá vlastniť pravda je a my sme len jej čiastočky

Pravda sa skutočne vlastniť nedá; môžeme ju ale prijať, alebo odmietnuť.

Určite však nie sme jej čiastočkami. Veď uvažujte: Pravda je večná a dokonalá, ako by sa mohla skladať z nedokonalých čiastočiek? Mohlo by z Pravdy ubudnúť, keby sa niektoré čiastočky (ľudia) stratili?

To mi pripomína mnohé náuky, ktoré tvrdia, že sme časťou Boha resp. že sme sami Bohom,že je v nás a všade okolo nás. Tiež som si položil otázku, že ak je to skutočne tak, potom prečo sú ľudia tak nedokonalí? Navyše predstava, že sme božskí akoby človeka zvádzala na to nepracovať na sebe, lebo si možno povie: ,, Som dokonalý.." a tak...ako to vnímate Vy?


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Hľadanie pravdy
PoslaťNapísal: Str, 12. Aug 2009, 00:56 
Offline

Registrovaný: Uto, 11. Aug 2009, 23:21
Príspevky: 1
Na Pravdu sa ťažko hľadaju slova. Človek ju musí vycítiť vo svojom vnutri. Rozumovým hĺbaním ju nikdy v živote nenájde. Bol by ako zvučiaci kov, ktorého zvuk sa stratil v ničote.

PRAVDA! To nie je o nej hĺbanie, ale čisté slnko z tvojho vnútra, lásky konanie.To slovo krásne - žiarivé, keď ho najdeš, drž sa ho. Ži v ňom, nech sa pre Teba nestane chladivé. Pravda tam ide, kde sebectvo hynie. Keď na zemi žiješ v nej, tak v nebi krajšej cesty maš z pravdy utkanej.


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Hľadanie pravdy
PoslaťNapísal: Pia, 14. Aug 2009, 10:38 
Offline

Registrovaný: Pon, 20. Júl 2009, 21:43
Príspevky: 6
Su dve Pravdy pravda pozemska, ohranicena, docasna, sputana ktora je vytvorena pozemskym rozumom a vychdza z pozemskych skusenosti. O tejto pravde sa je mozne priet a najst vzdy nieco "lepsie".

A Pravda Vseobsiahla, Vecna, Oslobodzujuca ktora moze byt len prijmana. Nieje mozne na nej nic zmenit lebo je Dokonala. Bozie Slovo je Vecna Pravda a ma byt prijmane. Citenie pokial nieje prehlusene rozumom jasne rozlisuje tieto Pravdy. Dolezite je aby clovek hladal a nasiel Pravdu v jej Celistvosti tj. bez medzier. Len vtedy sa stava Oslobodzujucou a len vtedy dokaze Uplne a Spravne prijat a pochopit jednotlive ulomky Pravdy .


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Hľadanie pravdy
PoslaťNapísal: Pon, 26. Okt 2009, 22:24 
Offline

Registrovaný: Pon, 25. Máj 2009, 00:10
Príspevky: 17
Bydlisko: Beňadiková
spravca píše:
Hovorí sa, ja mám pravdu, ty máš pravdu, on má/nemá pravdu... Vtedy ale človek hovorí o subjektívnej pravde, alebo lepšie povedané, o svojom osobnom názore na niečo z uhla svojho pohľadu. To sa však vlastne nedá pravdou ani nazvať, lebo ľudské názory sa menia, a dokonca ten istý človek raz tvrdí jednu „pravdu“ a neskôr inú, ktorá je v úplnom rozpore s tou predchádzajúcou. Dokonca často sú aj dva protikladné názory dvoch ľudí pravdivé, ak sa na ne pozriete očami dotyčného človeka.

Pýtam sa teda, má vôbec význam prikladať vážnosť ľudským názorom a debatovať o ľudskej pravde, keď je taká nestála? Ja som presvedčený, že je ďaleko dôležitejšie hľadať Pravdu s veľkým P. Je univerzálna, večná, a jej poznanie umožňuje človeku správne rozlišovať. A vy? PRAVDA z veľkým P. Čo mi môžeme jedine urobyť je naozaj len vrúcne hľadať Pravdu z veľkým P a to je náš Pán Boh. Zamyslime sa spoločne. Našiel už niekto Pravdu?Ak si ťa sama nenájde tak mi ju asi ťažko nájdeme,no máme sa snažiť ju nájsť. Lebo isto všetci vieme,že mi Boha nemôžeme nájsť iba ak On sám nás nájde. Jeden Ho už síce našiel a bol to Ježiš no ľudská pravda Ho ukrižovala. Ľudská pravda pribila na kríž Pravdu Božiu. Aký to malo význam pre Ježiša,keď sa dostal až tak ďaleko ako žiadny človek a aký to malo význam pre ľudstvo?Je naozaj na zamyslenie,keď Ježiš cez to všetko,že našiel Pravdu lúči sa zo životom ako človek:Bože,Bože prečo si ma opustil. Pre slovičkárov ešte dodatok... do Tvojích rúk odovzdávam svojho DUCHA. Boha alebo Pravdu môže nájsť len ten komu On sám sa dá nájsť,alebo kto naozaj úprimne hľadá srdcom. Ja za seba hovorím,že Pravdu asi nikdy nenájdem,ale bude my stačiť keď nájdem jej odblesk. Syna Božieho Ježiša Krista nášho Pána a brata v Synovi človeka. S pozdravom Jano /ONAJ/ Machabejský.


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Hľadanie pravdy
PoslaťNapísal: Uto, 27. Okt 2009, 01:45 
Offline
Administrátor stránky

Registrovaný: Pia, 09. Nov 2007, 01:54
Príspevky: 201
Pravda sa nájsť dá, ak sa o to človek usiluje. Dokonca je to po ňom požadované. Veď ako by mohol človek žiť podľa Božej vôle, keby sa nedala spoznať?

Nájsť Pravdu ale neznamená všetkému rozumieť a vešetko chápať, ale skôr v sebe vyvinúť schopnosť rozlišovať medzi dobrom a zlom. A na to nepotrebuje človek učenosť a veľké slová, ale skôr skromnosť a čistotu. Vtedy dokáže vidieť Pravdu. Veď Pravda je jednoduchá, je princípom Života, podstatou celého stvorenia.

Človek nepotrebuje hľadať "celú Pravdu", alebo nejakú "absolútnu Pravdu" - niečo také je pre neho i tak nedosiahnuteľné. Má ale spoznať Pravdu v takej miere, v akej je to po ňom požadované a aj možné - aby mohol podľa nej uspôsobiť svoj život.


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Hľadanie pravdy
PoslaťNapísal: Uto, 27. Okt 2009, 09:33 
Offline

Registrovaný: Ned, 21. Sep 2008, 12:12
Príspevky: 20
Forum Poznanie.
Hľadanie pravdy a nájdenie Pravdy je účelom Božskej evolúcie človeka,vesmíru a je hlboko v každom človeku ukrytá, zakorenená, každý sa v nej nachádza a svojim vývojom musí dôjsť k Poznaniu ktoré je nad intelektuálnym, zmyslovým,či emocionálnym modusom mysle.
Keďže ju našli takí ľuďia ako Budha,Ježiš,Laoc, Krishnamurti,Brunton a mnohí ďalší, nájde ju každý, ktorý usiluje a postupne sa jeho myseľ stane nielen rozumovou,citovou,intuitivne vyspelejšou ale schopnou aj tuto Pravdu Poznať(Pravdu ako inú úroveň vedomia okrem myslenia,cítenia,zmyslovosti), lepšie povedané Uvedomovať sa v niečom z čoho vzniklo samotné ľudské vedomie. Niektorý to popisujú Nirvana,Tao,Samadhi,Svetlo Božie,Kristovo vedomie atď. no všetci hovoria o tom istom, len iným slovom.
Tak dnešné náboženstvá sú hodne vzdialené ranným učeniam majstrov a vznikli skôr mocensky,
na báze naivnej vieri, z čoho vznikajú všetky utrpenia, nenávisti,atď.
To len ukazuje na akej úrovni sa ľudstvo nachádza a mylne sa veľká časť domnieva,že našlo Pravdu a len náboženstvo, ktorému slepo veria je jediné správne.(mali by skôr aj hľadať iný ranný výklad písma alebo študovať aj iné aby to svoje hlbšie začali chápať)
Neverím, že by náboženstvá začali hlásať správne to čo ich zakladatelia predložili(skôr zvestovatelia poznania,ktorí ani nikdy nemali tendenciu organizovať)
Okrem relatívneho morálneho dobra a statického mieru chýba im správne Chápanie,Vhľad,Rozum,poznanie Pravdy.
Ak človek sa postupne vymaní z otroctva falošných výkladov a ilúzií, začne nestrane hodnotiť predkladané výklady pseudonáboženských vodcov, prehĺbi cítenie, nadobudne prenikavejšie myslenie(študovať aj iné pohľady o Bohu), začne sa venovať meditácií(ako stav utíšenia činnosti vlastnej mysli,čím pozornosť si začne nielen uvedomovať kľud mysli ale aj niečo z čoho vyviera činnosť mysli,t.j. Hlbšiu úroveň za egom)
Potom dôjde k Poznaniu,kPravde.
Tak cesta za poznaním Pravdu zahrnuje komplexný rozvoj,rast osobnosti na každej úrovni od zmyslovej,citovej,mentálnej po Duchovnú.
Ak chce začať a vo svojom vnútri cíti silno potrebu ju nájsť, musí sa najprv zbaviť falošnej vieri, zaujatosti,predsudkov,poloprávd a vydať sa tak na cestu za Poznaním.
Viem,že cesta nie je ľahká, vedomie sa vyvíja postupne, okolo seba vnímame mäsy prívržencov rôznych náboženstiev, no osvietenie jedinca sa vždy deje keď vystúpi z davu tak ako to boli ľudia Ježiš,Budha,Ramana Mahariší.
Ľudia ani nevedie že títo všetci osvietení hovoria o tom Jedinom Božstve, Jednej Pravde a táto doba je vhodná a nikdy ani nebola vhodnejšia pre väčší počet ľudí, ktorí sa ocitnú v Poznaní Pravdy...vo Vedomí, vnímaní, uvedomovaní si Pravdy.
ČO JE PRAVDA? Každý vie aký stav prežíva vedomie mysli keď myslí,cíti lásku,zmysli, zažíva radosť...VEDOMIE VIE AJ ZAŽÍVAŤ,UVEDOMOVA SI STAV DUCHOVNÝ STAV,KTORÝ ZA TÝMITO FUNKCIAMI,MOŽNOSŤAMI MYSLE NACHÁDZA.
Veľa šťastia každému kto sa na takúto cestu vydá a zbaví sa otroctva podmienených názorov, predsudkov a utopistických ideálov.


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Hľadanie pravdy
PoslaťNapísal: Ned, 16. Okt 2011, 21:49 
Offline

Registrovaný: Uto, 15. Mar 2011, 21:45
Príspevky: 133
Tento text není můj, stáhl jsem jej z jednoho diskusního fóra a moc se mi líbí.
CO JE TO PRAVDA

Co je to pravda? Nebudu se ptát. Odpovím si sám.
Vše, co je stále a neměnné je pravda. A to je Bůh. Jak jednoduché.
Bůh je pravda, Bůh je láska, Bůh je spravedlnost, Bůh je čistota. Když vezmu tato slova, pravda, láska spravedlnost a čistotu, vždy budu mluvit o Bohu i kdybych mluvil pouze např. o lásce!
Žádný člověk se nemůže dobrat pravdy, pokud nebude přijímat vše. Tím myslím dobro i zlo. Zlo se nesnažte nikdy pochopit. Zlo můžeme pouze poznat! Proto musím jít s otevřeným srdcem, abych mohl přijímat a též vše prožívat. Pouze takto se můžeme stát moudrými a ne chytrými. Proto jsem nikdy nevěřil, že stáří je moudré. To by bylo lehké učení. To by si potom každý člověk mohl lehnout doma na gauč a počkat na stáří. Pak by jako stařec vyskočil a zařval by: už jsem moudrý.
Lidé (duchové), se musí učit. Rodí se nevědomí. Domů (do Ráje), se mohou vrátit pouze jako vědomí – moudří.
Často mluvím o srdci. Nikdy jsem však neměl na mysli lidské srdce – sval. Já vždy hovořím a hovořil jsem o duchovním srdci. Toto srdce otevřete, aby duch mohl cítit a prožívat. V jaké části těla sídlí duch? Když si dáte levou ruku na klíční kost a pravou na stydkou kost, tak tento prostor je sídlo ducha. Mnoho lidí svého ducha hlavou zatlačí až mezi nohy.
Tento prostor si dělím na dvě části. Na dutinu břišní a dutinu srdce. Dutina břišní náleží hlavě a dutina srdce, srdci. Sami dobře víte, ať chcete nebo nechcete, každý člověk vše přijímá skrze břicho. Všechno, co se vás dotýká v první řadě zaznamenáte v břichu. Pokud toto přesunete do hlavy, začnete si vytvářet emoce. Pokud ale nevynecháte srdce, sice to zabolí, ale během pár vteřin je vám vše bližší a jasnější. Nikdo vás nemůže obelhat. Vždy budete vědět, co kdo na vás chystá, co vám hrozí. Člověk, který si vytváří pouze emoce, žije ve svém, sebou vytvořeném světě. A vždy když se mu nedaří, do tohoto světa uniká. Tam je mu sice fajn, ale nic neřeší. A tím, že nic neřeší, je mu stále hůř a hůř. Nastávají deprese.
Člověk, který otevře své srdce, cítí a prožívá, to ještě neznamená, že má vyhráno! Aby
měl skutečně vyhráno, musí vše, co cítí dělat!! Přirovnám to asi k tomuto: můžeme mít pět vysokých škol a k čemu nám jsou, když to co víme, neděláme. Pominu to, co nás učili jestli je a nebo není pravda.
Kolik z toho, co nás ve škole učili, už dávno není pravda. A učí nás opět mnoho pravd, které zase nebudou pravdy. Jsou to pouze názory. Dodnes mnoho lidí, to co se ve škole naučili, mají jako pravdu.


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Hľadanie pravdy
PoslaťNapísal: Uto, 02. Júl 2013, 20:51 
Offline

Registrovaný: Pon, 01. Júl 2013, 22:18
Príspevky: 13
Pravda je iba jedna ozajstná a všetky ostatné sú temnotou pokrivené pre jeho dobro.človek čo pozná čistú svetu pravdu neoklameš lžou a bude si pevne stát pri pravde.Hádat sa bude iba ten čo klame a bude slovami iba plytvať,aby zakrýval čistú pravdu.Porekadlo:múdrejší ustupy je vtedy namieste.Iba hlupák by sa hádal.


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Hľadanie pravdy
PoslaťNapísal: Str, 03. Júl 2013, 16:15 
Offline

Registrovaný: Pon, 05. Nov 2012, 21:05
Príspevky: 843
Bydlisko: Nová Ľubovňa
Áno Elizabeth, pravda je len jedná a je božského pôvodu.


Hore
 Profil  
 
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 37 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina [ letný čas ]


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 10 hostia


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron
Powered by phpBB © Group, Style.