úvodobsahfórum
www.poznanie.sk
stiahnuťlinkye-mail
Aktuálny čas je Štv, 28. Mar 2024, 11:01

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina [ letný čas ]




Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 3 ] 
Autor Správa
PoslaťNapísal: Štv, 02. Okt 2008, 10:12 
Offline
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pia, 21. Dec 2007, 13:13
Príspevky: 128
Bydlisko: Košice
Citát z knihy Vo Svetle Pravdy - Posolstvo Grálu 3 od Abdrushina:

"to je možné len u tohoto pozemského ľudstva, ktoré zatláča všetko do prachu svojím rozumom, tiež zrodeným z prachu.
Nech toto ľudstvo chce čokoľvek vnímať svojím rozumom, tým to tiež prirodzeným dianím vtláča do prachu. Strhuje to teda nadol, do oblasti pozemského chápania. Tým je všetko vtesnané do úzkych hraníc hrubej hmotnosti. To najvyššie je zahaľované do hutnosti a tiaže pomalého pohybu v oblasti najväčšieho ochladenia. Preto celkom samozrejme nemôže mať to, čo bolo takto strhnuté, ani len podobu tej skutočnosti, ktorá sa nachádza v celkom iných pomeroch a v takých výškach, aké ani ľudský duch nedokáže pochopiť, nie to ešte k zemi pripútaný rozum!
Výrazom „strhnúť do prachu" sa tu nemieni stlačiť do špiny, ale iba do pozemského!
Výraz prach a z prachu zrodený je použitý namiesto pojmu hrubohmotnosť. To azda bude niektorým ľuďom ešte zrozumiteľnejšie, pretože sa to ľudovo používa."

Inými slovami strhávajú sa duchovné pojmy do prachu zeme = vtesnanie do veľmi úzkych hraníc hrubej hmotnosti, pozemského rozumu. Ako napríklad slová duch, pričom duchovná úroveň je veľmi vysoká, čistá, žiarivá, živá úroveň vo Stvorení, veľmi vzdialená od fyzickej úrovne. Duchovným vedomím sa označuje stav rozumového čítania duchovných kníh, pričom vedomie ducha je veľmi vysoký stav, ktorý je nezávislý od pozemského rozumu. To isté platí aj pre dušu.

Nemali by sme hore uvedené pojmy zužovať a vťahovať na úroveň mysle a ega, ale ponechať im to miesto, ktoré im patrí a tú vysokú vibráciu, ktorú vo svojej podstate majú. Nie náhodou je v Biblii napísané: " Milovať budeš Pána, svojho Boha, celým svojim srdcom, celou svojou dušou a celou svojou mysľou!" Inými slovami to, čo sa nachádza v mysli človeka je rovnako dôležité, ako tom, čo má vo svojom srdci a vo svojej duši. A tiež: „Ale vaša reč nech je „áno - áno,“ „nie - nie“. Čo je navyše, pochádza od Zlého.“
Striktné dodržiavanie zmyslu týchto pojmov je dôležité aj preto, lebo tieto pojmy vo svojej podstate majú energetické prepojenie na veľmi vysoké úrovne a človek sa napája tam, kam ide jeho pozornosť. Inými slovami, každé slovo má určitú vibračnú úroveň a pokiaľ sa používa nesprávne, jeho vibračná úroveň je znižovaná na úroveň človeka, ktorý ho používa daným spôsobom. Ak sa ponechá slovo na tej vysokej vibračnej úrovni, ktorú má vo svojom pôvode, tak to pomáha človeku už len pomocou jednoduchých slov zvyšovať alebo napomáhať zvyšovaniu vibračnej úrovne celého človeka, resp. mysle človeka, čo v spútom dôsledku má blahodarný vplyv nielen na duchovný vývoj človeka , ale aj priamo na riešenie každodenných životných problémov a situácií. Pozemské slová sa totiž dajú „preprogramovať“ a týmto hore uvedeným zužovaním strácajú svoju vibračnú úroveň a tým aj svoj pravý zmysel. Veľmi veľa záleží na človeku, ako používa dané slová.

Existuje jedna dôležitá zákonitosť: "Rovnorodé poznáva rovnorodé" a mohli by sme doplniť "Nižšie nepoznáva vyššie, ale vyššie pozná nižšie". Inými slovami fyzické deje poznávame a vnímame pomocou svojich fyzických zmyslov a práve tak isto, duševné deje sa poznávajú pomocou duševných zmyslov a duchovné deje tiež pomocou duchovných zmyslov. Výnimku tvorí (v skutočnosti to nie je výnimka, ale zákonitosť) schopnosť jasnovidectva a obdobné schopnosti, kedy sú človeku sprostredkované vyššie deje, ale tieto sú sprostredkované tiež bytosťami na patričných úrovniach a sú transformované na nižšie úrovne pre zmysle nižšej úrovne.

Žiaľ, toto robia aj mnohí čitatelia Posolstva Grálu a ešte väčším žiaľom je to, že to často nedodržujú ani niektorí prednášatelia, ktorí by mali ísť príkladom...
Veď si predstavte, ak niekto povie ľuďom slová duchovná úroveň a ľudia sú zvyknutí na to, že slovo duch označuje len duše mŕtvych, tak si daní poslucháči miesto duchovnej úrovne na vysokom mieste vo Stvorení s vysokými vibráciami predstavia miesto, kam odchádzajú duše mŕtvych tesne po smrti a väčšinou si predstavia fyzické prejavy týchto duchov, tzv. strašidlá a ich lomozenie. Toto je veľmi dobrým príkladom, kedy sa pojem duch a duchovné strhlo do prachu zeme. Z hľadiska zvratného pôsobenia sa k týmto hore uvedeným poslucháčom vráti len to nízke, čo sa nachádza na danej nízkej úrovni (napríklad astrálnej) miesto toho, aby sa im vrátilo vysoké duchovné svetlo z čistej duchovnej úrovne. Inými slovami človek sa automaticky napája energeticky a citovo tam, kam ide jeho pozornosť . To znamená, že v prvom prípade je to len astrálna úroveň so všetkými svojimi dočasnými meniacimi sa nízkymi formami, ale v tom druhom prípade by sa človek automaticky napojil na svoj pôvod, na vysoké vibrácie a Svetlo duchovnej úrovne. V tom je obrovský rozdiel.


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Ned, 12. Okt 2008, 20:41 
Offline

Registrovaný: Sob, 06. Sep 2008, 19:27
Príspevky: 47
:idea: Pre všetky tieto skutočnosti,ktoré ste priblížili cez úryvok Posolstvo Grálu je táto doba význačná,že informačné pole obsahuje v tomto čase veľké množstvo informácií,ktoré pomôžu aj jednoduchým ľuďom pochopiť ako fungujú zákony vo stvorení a v čom je možné najviac zapracovať na očistení a vzostupu do vyšších čistejších sfér.Verím,že všetko čo sa udialo na Zemi v minulosti bolo nám na poučenie,ale zodpovednosti a karmyckej minulosti nás to nezbaví,na tom musí zapracovať každý sám,lebo karm.väzby spútavajú vždy Človek-Zem-Vesmír,iba týmto systémom umožníme vystúpiť Zemi do duchovnejších vyšších sfér.Verím,že všetko stihneme včas,lebo cyklus,ktorý to umožňuje je už tu. Prajem Božie požehnanie a ochranu na ceste do vyšších duch.sfér. :sunny:


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Ned, 02. Nov 2008, 22:26 
Offline

Registrovaný: Ned, 02. Nov 2008, 20:57
Príspevky: 29
stihneme to. ten "čas" už je. naozaj je.


Hore
 Profil  
 
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 3 ] 

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina [ letný čas ]


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 23 hostia


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron
Powered by phpBB © Group, Style.