úvodobsahfórum
www.poznanie.sk
stiahnuťlinkye-mail
Aktuálny čas je Štv, 28. Mar 2024, 14:55

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina [ letný čas ]




Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 50 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Ďalší
Autor Správa
PoslaťNapísal: Pon, 22. Sep 2014, 18:53 
Offline

Registrovaný: Pon, 01. Okt 2012, 23:42
Príspevky: 505
Transatlantické obchodné a investičné partnerstvo (TTIP) je obrovská obchodná dohoda medzi Európskou úniou a Spojenými štátmi americkými, ktorá prinesie doslova neoliberálnu revolúciu.

Jej podpísanie bude ako výstrel z akejsi kapitalistickej Auróry a Európa, ako ju poznáme, v podstate prestane existovať. Napriek všetkým tlakom, ktoré v Európe prebiehajú v ostatných troch dekádach, Európa si ešte stále chráni svoj sociálny a environmentálny model. TTIP bude hrobárom tohto modelu.
Americká rakovina

Základný problém TTIP je, že Európa má ďaleko vyššie sociálne, zdravotné a environmentálne štandardy než USA. Americké produkty sa teda na európsky trh zatiaľ nevedia dostať. Napríklad, 70 % amerických potravín obsahuje geneticky modifikované potraviny (GMO).

Navyše, 40 % amerických potravín obsahuje chemikálie, ktoré narúšajú ľudský hormonálny systém. Viac ako 90 % hovädzieho mäsa v USA je vyprodukované pomocou rastových hormónov, ktoré môžu spôsobovať rakovinu. Európa všetko toto všetko odmieta. USA sa cítia byť diskriminované. TTIP im môže otvoriť dvere, aby mohli zahltiť Európu svojím, prepytujem, svinstvom.

Dnes totiž v EÚ platí tzv. preventívny prístup pri regulácii zdravotných rizík v potravinárstve. Ak firma chce priniesť na trh produkt, musí dokázať, že je zdravotne nezávadný. V USA je to naopak. Ak tam firma ide na trh s novým produktom, štát nesie bremeno dôkazu.

Dôsledok: americký trh je zaplavený GMO a inými rizikovými potravinami, kým európsky trh nie. Akýkoľvek kompromis v TTIP vždy bude znamenať, že Európa zníži svoje štandardy ochrany a na európsky trh sa dostane rizikový tovar. Aj pri tom najoptimistickejšom scenári budú európski spotrebitelia vystavení americkej rakovine.
TTIP nie je nevinnou dohodou: ide o naše životy a zdravie

To isté platí nielen pre potravinárstvo, ale aj pre kozmetiku a ďalšie priemyselné odvetvia v chemickej výrobe. Kým dnes Európa zakáže kvôli zdravotným rizikám v priemere 1200 zložiek pre používanie kozmetiky, USA ich zakáže približne 12. Ide o neuveriteľný pomer.

Opäť kvôli tomu, že v Európe funguje preventívny princíp (ak nie je istota, či je niečo zdraviu škodlivé, radšej to nepovolíme), kým v USA funguje liberálnejší princíp (ak je len podozrenie, risknime to). Európa sa vystavuje strašidelnému riziku a našim občanom hrozí vážne ohrozenie zdravia. TTIP nie je nevinná obchodná zmluva, ide tu o život.

Deregulácia, ktorú prinesie TTIP, je hrozba nielen pre potravinárstvo či kozmetiku, resp. pre zdravie našich občanov, ale aj pre najdôležitejšie ekonomické a sociálne ukazovatele: zamestnanosť, mzdy, sociálne istoty, hospodársky rast.
Európsky sociálny model na odstrel

Čo sa týka pracovných miest, dokonca aj Európska komisia, ktorá TTIP vyjednáva s Američanmi, pripúšťa, že TTIP pravdepodobne prinesie dlhodobú a významnú „dizlokáciu“ pre európskych pracujúcich, keďže spoločnosti budú stimulované k tomu, aby čerpali tovary a služby od amerických štátov, kde sú pracovné štandardy nižšie a odbory prakticky neexistujú.

O prácu príde veľmi veľa ľudí a čo je ešte horšie, ohrozené budú naše sociálne štandardy v oblasti pracovného práva. Je to podobný príbeh, ako v potravinárstve. Ak sa relatívne vysoké európske sociálne štandardy zamestnancov (minimálna mzda, odvody, sociálne istoty, nemocenské, dovolenky, spoluúčasť na rozhodovaní atď.) dostanú do priamej konkurencie s liberálnymi americkými štandardmi, americké firmy budú jasne zvýhodnené – ich produkty sú vďaka absencii sociálneho zákonodarstva lacnejšie.

Aká bude odpoveď politikov? Európa musí znižovať sociálne štandardy, aby vedela konkurovať. A nakoniec budú o pár rokov všetci robiť ako v Amerike, bez sociálnej ochrany, bez akýchkoľvek práv, bez akejkoľvek stability. A o pár desaťročí budeme úplne všetci robiť ako v Čine či Hondurase: ako takí otroci.

To isté platí aj pre environmentálne normy v Európe, ktoré sú ďaleko vyššie ako v USA. TTIP bude znamenať koniec zelenej Európy. Táto megalomanská dohoda roztočí tie najobludnejšie „preteky ku dnu“ a už ich viac žiaden štát nebude môcť zvrátiť: dohoda TTIP bude mať prednosť pre vnútorným právom. Rútime sa v Európe do pekla, z ktorého nebude cesty späť!
Ohrozenie suverenity štátu

TTIP otvorí dvere aj pre ďalšiu privatizáciu vo verejnom sektore, napríklad v zdravotníctve. Problém je najmä v tom, že proces privatizácie sa prakticky nedá zvrátiť. Ak nejaká pravicová vláda povedzme sprivatizuje zdravotníctvo, nasledovné (ľavicové) vlády majú veľmi obmedzené možnosti túto politiku zmeniť.

Výborným príkladom je práve Slovensko, ktoré sa snažilo zvrátiť privatizáciu zdravotného poistenia a zakázalo súkromným korporáciám tvoriť z povinných odvodov pacientov zisky. Výsledkom bola žaloba na Slovensko. TTIP presne pre tento druh tlaku korporácií vytvára podmienky.

Opakujem: Európa sa vystavuje riziku kolonizácie americkými, respektíve nadnárodnými korporáciami. Štáty sa dostanú do úlohy štatistov. Alebo sa chce niekto púšťať do tisícky súdnych sporov s americkými nadnárodnými korporáciami, ktoré platia najlepších právnikov sveta?

Pomocou právnych kľučiek sú schopní vyhlásiť krajinu za zbankrotovanú (viď aktuálny prípad Argentíny), skorumpované arbitrážne súdy nie sú zárukou štátnej suverenity. Štáty sa stanú úplne bezmocné a prídu o akúkoľvek suverenitu.
Rokovania o dohode sú netransparentné a nedemokratické

Na záver to najlepšie: o TTIP sa na základe rozhodnutia EÚ rokuje tajne. S vylúčením verejnosti. Korporácie, firmy, biznis, banky majú prístup. Občania a ich zástupcovia nie. Ako predstaviteľ slovenského parlamentu nemám právo vedieť, čo je obsahom rokovaní a aké sú výsledné dohody. Musím slepo dôverovať úradníkom v Európskej komisii, ktorých čiastočne môžu korigovať úradníci z ministerstiev členských štátov.

O najdôležitejšej dohode Európy, ktorá môže zmeniť našu budúcnosť viac než čokoľvek iné okrem vojny, sa rozhoduje nedemokraticky, bez občanov. O nás bez nás. Ktovie, či niektoré tajné rokovania neprebiehajú aj v Mníchove. Bolo by to symptomatické: taká ďalšia mníchovská dohoda.
Rusofóbia ako zámienka

Všeobecná zhoda panuje v tom, že USA získa z dohody viac ako EÚ. Otázka znie, prečo by mala chcieť EÚ takúto dohodu podpísať. Kritika v Európe rastie a zodpovední úradníci sa čoraz citeľnejšie boja, že s TTIP to nakoniec dopadne ako s dohodou ACTA, ktorú napokon kvôli tlaku verejnosti Európsky parlament zablokoval. To môže EP urobiť aj v prípade TTIP.

Ako ale prinútiť Európanov, aby TTIP bez reptania podporili. Už som o tom písal: treba vyvolať strach, v tomto prípade strach z Ruska. Aj túto príchuť má dnešný spor o Ukrajinu. Takto totiž funguje kapitalizmus: kanadská analytička Naomi Kleinová v tejto súvislosti hovorí o katastrofickom kapitalizme (disaster capitalism). Treba vyvolať katastrofy v podobe vojen či sociálnych otrasov, aby sa ľudia nebránili nesociálnym reformám, ktoré by bez pocitu ohrozenia nikdy nepodporili.

Bombardovanie Iraku v mene ziskov korporácií, katastrofálna dlhová kríza v mene privatizácie Európy, rusofóbia a energetické špekulácie v mene bridlicového plynu z USA a podpisu TTIP. To všetko nie je náhoda, ale stratégia. Ide o veľa: posledná borba vzplála.

Ostáva už len záverečná otázka: naletíme?

Wake up, Europe!

Kompletná analýza Ľuboša Blahu o TTIP je uverejnená na stránke www.noveslovo.sk.

Zdroj: Ľuboš Blaha, Aktuality.sk

http://www.aktuality.sk/clanok/262090/k ... mpaign=HP#


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Pon, 22. Sep 2014, 19:30 
Offline

Registrovaný: Pon, 01. Okt 2012, 23:42
Príspevky: 505
Táto TTIP dohoda a smer, ktorým riadia europske elity EU je hotová katastrofa. Úplne zničia strednú a nižšiu vrstvu finančne, sociálne aj zdravotne. Krmiť sa GMO a škodlivými chemikáliami a makať bez dovolenky ako v USA je úplné otroctvo a pod ľudskú dôstojnosť.

Mne sa teda v takom svete, ktorý nám pripravujú žiť nechce.

Keď nepríde veľká očista a Súdny deň do 20 rokov v Europe bude veľmi neprijemný život a bieda.

Jediná pozitívna mocná sila na planéte je Rusko. Zakázalo GMO a stará sa o rozvoj strednej vrstvy. Aj keď sú problémy aj v Rusku tak ako všade tak aspoň smer o ktorý sa pokúšajú je ľudský.


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Uto, 23. Sep 2014, 05:53 
Offline
Moderátor
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str, 23. Apr 2008, 18:20
Príspevky: 604
vricman píše:
Mne sa teda v takom svete, ktorý nám pripravujú žiť nechce.

Keď nepríde veľká očista a Súdny deň do 20 rokov v Europe bude veľmi neprijemný život a bieda
Každý, kdo se zabývá Poselstvím Grálu ví, že má nadejít doba, kdy "Bůh zahaluje svoji tvář", tedy doba, kdy má být země "po určitou dobu ponechána nadvládě temna, bez přímé pomoci ze Světla, protože to lidstvo svým chtěním takto vynutilo." (přednáška Co dnes odděluje tak mnoho lidí od Světla?)

Že se tato dočasná vláda temna bude projevovat skrze lidi, kteří mají momentálně v rukách pozemskou moc, je snad každému stoupenci Grálu jasné ...

Adrushin dokonce na mnoha místech poukazuje na to, že lidstvo, tedy každý člověk, bude muset v konečném dění "vychutnat", tedy sám na sobě prožít to, na čem má nebo kdysi měl sám nějaký podíl, lhostejno, zda se jedná o stoupence Poselství nebo ne. Že to nebude nic příjemného, je asi každému jasné.

Co však každému jasné není, je to, že se i v tomto případě jedná o další milost ze Světla, která teprve umožní, aby lidský duch tímto "vychutnáním" a tedy oproštěním se od tohoto zla ještě před tzv. Velkou očistou se stal schopen ji vůbec přežít.

Vzpírat se tomuto dění, které lidstvo na sobě musí nutně prožít nebo se dokonce snažit proti němu bojovat by bylo pošetilé, protože nakonec zaplaví celou zemi a nebude před ním úniku.


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Uto, 23. Sep 2014, 09:07 
Offline

Registrovaný: Pon, 01. Okt 2012, 23:42
Príspevky: 505
Áno, v zásade s Vami súhlasím.

plamen píše:
Že se tato dočasná vláda temna bude projevovat skrze lidi, kteří mají momentálně v rukách pozemskou moc, je snad každému stoupenci Grálu jasné ...


Myslíte si,že je to len dočasná vláda temna? Abdrushin udajne povedal, že všetko to bude inak. A povedal niečo v tom zmysle, že ak by sa mali naplniť zasľubenia tak by museli povolaní splniť, čo sa nestalo. Ja sa vo svojich úvahách čoraz viac prikláňam k tomu čo napísal pan Wagner a pán Shauroth, že už žiadna tisicročná ríša ani vláda svetla na Zemi nebude, bude sa zvyšovať znečistenie a vládnuť temno. Povolaní zlyhali, Ephesus padol. Žial.

plamen píše:
Vzpírat se tomuto dění, které lidstvo na sobě musí nutně prožít nebo se dokonce snažit proti němu bojovat by bylo pošetilé, protože nakonec zaplaví celou zemi a nebude před ním úniku.

Myslíte si, že ani Abdrushin sa nemal vzpierať tomu ako ho chceli oklamať švajčiarsky učeníci bažiaci po peniazoch za stroj na vločky a mal sa podvoliť a nechať sa využiť? To si naozaj myslíte, že sa nemáme vzopierať zlu, ale ako nemé ovce všetko príjmať? To si myslíte, že je v súlade s Posolstvom Grálu?


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Uto, 23. Sep 2014, 09:23 
Offline
Moderátor
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str, 23. Apr 2008, 18:20
Príspevky: 604
vricman píše:
Myslíte si,že je to len dočasná vláda temna? Abdrushin udajne povedal, že všetko to bude inak. A povedal niečo v tom zmysle, že ak by sa mali naplniť zasľubenia tak by museli povolaní splniť, čo sa nestalo. Ja sa vo svojich úvahách čoraz viac prikláňam k tomu čo napísal pan Wagner a pán Shauroth, že už žiadna tisicročná ríša ani vláda svetla na Zemi nebude, bude sa zvyšovať znečistenie a vládnuť temno. Povolaní zlyhali, Ephesus padol. Žial.
Temno přece není věčné a nakonec se samo v sobě musí zničit. Nenaplní se zaslíbení, která se týkala například toho, že Abdrushin osobně povede výstavbu říše tisíce let, nebo že pod jeho osobním vedením proběhne výstavba pozemského hradu Grálu. Soud, Velká očista a vše, co jí má předcházet se však v každém případě naplní, protože to jinak ani není možné ...

vricman píše:
Myslíte si, že ani Abdrushin sa nemal vzpierať tomu ako ho chceli oklamať švajčiarsky učeníci bažiaci po peniazoch za stroj na vločky a mal sa podvoliť a nechať sa využiť? To si naozaj myslíte, že sa nemáme vzopierať zlu, ale ako nemé ovce všetko príjmať? To si myslíte, že je v súlade s Posolstvom Grálu?
Mluvíme zde o globálních událostech, které jsou jen zpětným působením toho, co si lidstvo samo vynutilo a ne o osobním selhání jednotlivců.

Proč Abdrushin nebojoval například proti nastupujícímu nacismu nebo proti rozpoutání druhé světové války nebo proti průmyslu, který již tehdy bezohledně znečišťoval životní prostředí?


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Uto, 23. Sep 2014, 09:38 
Offline

Registrovaný: Pon, 01. Okt 2012, 23:42
Príspevky: 505
plamen píše:
vricman píše:
Myslíte si, že ani Abdrushin sa nemal vzpierať tomu ako ho chceli oklamať švajčiarsky učeníci bažiaci po peniazoch za stroj na vločky a mal sa podvoliť a nechať sa využiť? To si naozaj myslíte, že sa nemáme vzopierať zlu, ale ako nemé ovce všetko príjmať? To si myslíte, že je v súlade s Posolstvom Grálu?
Mluvíme zde o globálních událostech, které jsou jen zpětným působením toho, co si lidstvo samo vynutilo a ne o osobním selhání jednotlivců.

Proč Abdrushin nebojoval například proti nastupujícímu nacismu nebo proti rozpoutání druhé světové války nebo proti průmyslu, který již tehdy bezohledně znečišťoval životní prostředí?

Hovoríme o globálných udalostiach ale tie sa nás osobne dotýkajú, veď to čo robí USA a EU je konanie jednotlivcov, ktoré sa nás osobne dotýka. Ja sa vás pýtam, či sa nechcete vzpierať zlu, Vy osobne, nepýtam sa Vás na všeobecné úvahy.

Abdrushinova úloha bola ako sám napísal v duchovnej rovine. On len duchovne mal zastrešovať to čo konkretne mali v hrubohmotnosti výkonávať povolaní. Preto odvolávať sa na Abdrushina v rovine, že On mal hrubohmotne bojovať je falošné. Každý mal byť na svojom mieste a Abdrushin svoje miesto obhájil a jeho úlohou nebolo hrubohmotne bojovať a riadiť Tisícročnú ríšu, to mali robiť povolaní. Abdrushin nebojoval hrubohmotne na globálnej úrovni ale na osobnej úrovni hrubohmotne bojoval. V súdných sporoch sa obhajoval a vydával prehlásenia. Nebol tícho a nezaliezol ako myš.


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Uto, 23. Sep 2014, 09:48 
Offline
Moderátor
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str, 23. Apr 2008, 18:20
Príspevky: 604
vricman píše:
Hovoríme o globálných udalostiach ale tie sa nás osobne dotýkajú, veď to čo robí USA a EU je konanie jednotlivcov, ktoré sa nás osobne dotýka. Ja sa vás pýtam, či sa nechcete vzpierať zlu, Vy osobne, nepýtam sa Vás na všeobecné úvahy.

Abdrushinova úloha bola ako sám napísal v duchovnej rovine. On len duchovne mal zastrešovať to čo konkretne mali v hrubohmotnosti výkonávať povolaní. Preto odvolávať sa na Abdrushina v rovine, že On mal hrubohmotne bojovať je falošné. Každý mal byť na svojom mieste a Abdrushin svoje miesto obhájil a jeho úlohou nebolo hrubohmotne bojovať a riadiť Tisícročnú ríšu, to mali robiť povolaní. Abdrushin nebojoval hrubohmotne na globálnej úrovni ale na osobnej úrovni hrubohmotne bojoval.

I nastupující nacismus původně vznikl činností jednotlivců, až to strhlo celé masy. Jaké pokyny ohledně nacismu dal Abdrushin lidem? Jak tomuto zlu měli lidé, resp. stoupenci Grálu čelit, abychom se tedy vyhnuli přímo Abdrushinově osobě?

Domníváte se, že na současném dění, které označujete za zlo nemáte svůj podíl, který vznikl v tomto nebo minulém bytí?


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Uto, 23. Sep 2014, 09:57 
Offline

Registrovaný: Pon, 01. Okt 2012, 23:42
Príspevky: 505
Neodpovedáte na otázky a vyhýbate sa priamej odpovedi, ale to som si už pri Vás zvykol, škoda. :-)

plamen píše:
I nastupující nacismus původně vznikl činností jednotlivců, až to strhlo celé masy. Jaké pokyny ohledně nacismu dal Abdrushin lidem? Jak tomuto zlu měli lidé, resp. stoupenci Grálu čelit, abychom se tedy vyhnuli přímo Abdrushinově osobě?
Je to jasne naísané v Posolstve Grálu. Že by ste si to nevšimol ? Alebo nepochopil ? Nechce sa mi veriť. :o

plamen píše:
Domníváte se, že na současném dění, které označujete za zlo nemáte svůj podíl, který vznikl v tomto nebo minulém bytí?
Ja sa domnievam, že na dnešnom dianí, karmický podiel mám a dôsledky si aj karmicky odnášam, tak ako každý. Domnievate sa, že Vy ste výnimka a že na súčasnom dianí nemáte podiel?


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Uto, 23. Sep 2014, 10:10 
Offline
Moderátor
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str, 23. Apr 2008, 18:20
Príspevky: 604
vricman píše:
Neodpovedáte na otázky a vyhýbate sa priamej odpovedi, ale to som si už pri Vás zvykol, škoda. :-)
Na otázky odpovídám, ale jinak, než si přejete ...

vricman píše:
Je to jasne naísané v Posolstve Grálu. Že by ste si to nevšimol ? Alebo nepochopil ? Nechce sa mi veriť. :o
Tak proč tedy konkrétně neodcitujete příslušnou pasáž místo těchto hloupých a nevěcných reakcí?

vricman píše:
Ja sa domnievam, že na dnešnom dianí, karmický podiel mám a dôsledky si aj karmicky odnášam, tak ako každý. Domnievate sa, že Vy ste výnimka a že na súčasnom dianí nemáte podiel?
Jaký má tedy smysl bojovat proti účinkům Božích zákonů?


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Uto, 23. Sep 2014, 10:22 
Offline
Moderátor
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str, 23. Apr 2008, 18:20
Príspevky: 604
Tím, že člověk bude bojovat proti tomu, na čem sám má svůj podít, se může velice lehce stát, že místo rozuzlení karmy si naváže karmu ještě novou a navíc ztratí drahocenný čas pro boj se zlem sám v sobě ...
Citácia:
Abdrushin - 15. prosinec 1929
Svými slovy „Nevzpírejte se zlému, tedy utrpení“, vytýká Kristus lidem jejich špatný zvyk a současně tím dal praktickou radu pro blaho lidstva.
Už tehdy byl rozšířen zvyk stěžovat si na všechno, co se nedělo podle přání lidí. Přesně jako dnes. Jestliže přijde nouze nebo jiné trápení, hned začne naříkání a žalování i když lidé, ohlédnou-li se zpět, poznají, že jsou sami vinni a že všechno sami přivodili. Ještě horší je to však tam, kde si lidé nemohou vzpomenout, že by k tomu zavdali příčinu ve svém současném pozemském životě. Neměli by si však tak nerozvážně naříkat, neboť kdysi sami přece zavdali příčinu ke všemu, co na ně dopadá ve zpětném působení. A proto říká Kristus: „Nevzpírejte se zlému“, neboť člověk ve skutečnosti svým vzpíráním se na sebe nakládá jen novou vinu. Je to odpor proti rozuzlení osudových vláken, která visí na člověku. Bez tohoto rozuzlení nemůže člověk nikdy stoupat vzhůru.
Proto v této tak často nepochopené větě spočívá praktická rada, která v sobě obsahuje všechno, aby vedla člověka ke správnému jednání, aniž o tom potřebuje mnoho hloubat. A právě o tom hloubal nejvíce.
Nemá přijímat utrpení s reptáním a naříkáním, ale má se pustit radostně do toho, aby je překonal s vědomím, že tím odčiňuje něco, co by ho jinak zdržovalo od vzestupu. Jak veliká cena spočívá už jenom v tom! Pustí-li se do toho radostně, pak tím nebude tolik trpět ani z poloviny a zkrátí si dobu celého trápení. Ve výrazu „Nevzpírat se zlému“ není tedy myšleno temno, nýbrž všechno nepříjemné, co člověka potká. To, že se pro výraz „zlé“ chtělo bezpodmínečně přijmout temno, vedlo nejprve k četným omylům a dalo základ k nesprávným výkladům, nebo k nemožnosti správného výkladu. Pod slovem zlo se zahrnovalo tehdy všechno pozemsky nepříjemné.


Hore
 Profil  
 
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 50 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina [ letný čas ]


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 31 hostia


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron
Powered by phpBB © Group, Style.