úvodobsahfórum
www.poznanie.sk
stiahnuťlinkye-mail
Aktuálny čas je Štv, 28. Mar 2024, 16:47

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina [ letný čas ]




Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 33 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4  Ďalší
Autor Správa
PoslaťNapísal: Sob, 13. Sep 2008, 19:28 
Offline

Registrovaný: Sob, 06. Sep 2008, 19:27
Príspevky: 47
Nepridávajme sa k pochlebovačom, naučme sa bodovať na svojej ceste. Je to prvý krok, ak chceme nastúpiť na cestu očisťovania. Bodovanie je smerom HORE: Svetlo, ochrana, istota, tvorivosť.
DOLE: Tma, neistota, deštrukcia.
Príklad: Keď ti niekto povie, vieš tá kamarátka je taká a taká a ty odpovieš ako dobre, že ja taká nie som /boduješ hore/. Ale ak povieš áno aj ja som to počula je naozaj taká a taká /boduješ dole/. Vôbec to nieje ľahké zabodovať hore, musíš mať vždy po ruke pozitívnu odpoveď . Zasievaš si takto priaznivejšiu budúcnosť, lebo vždy bude platiť "čo zaseješ, zožneš".


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Sob, 20. Sep 2008, 09:30 
Offline
Administrátor stránky

Registrovaný: Pia, 09. Nov 2007, 01:54
Príspevky: 201
Mohli by ste prosím napísať, čím sa líšie slová:
zdenkaSLA píše:
ako dobre, že ja taká nie som
od slov farizeja: "Bože, ďakujem ti, že nie som ako ostatní ľudia: vydierači, nespravodlivci, cudzoložníci alebo aj ako tento mýtnik"?

"Dvaja ľudia vstúpili do chrámu modliť sa. Jeden bol farizej, druhý mýtnik. Farizej sa postavil a takto sa v sebe modlil: "Bože, ďakujem ti, že nie som ako ostatní ľudia: vydierači, nespravodlivci, cudzoložníci alebo aj ako tento mýtnik. Postím sa dva razy do týždňa, dávam desiatky zo všetkého, čo mám." Mýtnik stál celkom vzadu a neodvážil sa ani oči k nebu zdvihnúť, ale bil sa do pŕs a hovoril: "Bože, buď milostivý mne hriešnemu." Hovorím vám: Tento odišiel domov ospravedlnený, a nie tamten. Lebo každý, kto sa povyšuje, bude ponížený, a kto sa ponižuje, bude povýšený."


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Sob, 20. Sep 2008, 15:08 
Offline

Registrovaný: Sob, 06. Sep 2008, 19:27
Príspevky: 47
Re: V tých slovách nie je význam,je to len prostriedok,ako mladých naučiť pozitívne reagovať na na ohováranie.Venujem sa im na internete a radím ako vtipne zabodovať vo svoj prospech.Mohli by sme sa aj viacerí vyjadriť ako im pomôcť,aby neboli vylúčení z kolektívu pretože veľa mládeže vidí vulgarizmus ako trend doby.Keď sa k tomu viacerí vyjadríme,viac vymyslíme,mnohí chcú byť so svojimi kamarátmi a nechcú byť vulgárny?Slová ktoré používam sú prostriedkom na zabodovanie v konkrétnom živote - je to vlastne prvý krok k zmene náhľadu na vyjadrovanie.Vôbec nevidím dôvod na citáciu z Biblie.


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Sob, 20. Sep 2008, 23:50 
Offline
Administrátor stránky

Registrovaný: Pia, 09. Nov 2007, 01:54
Príspevky: 201
Ďakujem za vysvetlenie, viem že ste to myslela dobre. Keď ale človek niečo vyjadrí písmom, ľudia to prijímajú tak, ako to napísal, nie podľa toho, čo si myslel. Jednoducho ak človek povie čierna a myslel biela, nemôže sa čudovať, keď iní protestujú. Ak chce človek zasadiť do ľudských sŕdc kvetinu, nemôže pri tom šliapať po iných kvetoch, lebo tak narobí viac škody ako úžitku.

Určite sa dá len súhlasiť s tým, že keď sa hovorí o človeku v zlom (i keby to bola hneď pravda, že taký je), tak sa vytvorenými myšlienkovými formami to zlé v ňom iba posilní. Byť ale za každú cenu pozitívny nie je dobré – človek musí vedieť rozoznávať a k tomu je potrebné vidieť veci také, ako skutočne sú. V slovách „ako dobre, že ja taká nie som“ je však porovnávanie a aj odsúdenie, teda to nie je asi to najlepšie riešenie. Ďaleko viac by sa mi pozdávalo v prípade, keď niekoho ohovárajú, uviesť na jeho obranu nejakú jeho dobrú vlastnosť, aby nastalo vyváženie a posilnenie toho dobrého.


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Ned, 21. Sep 2008, 08:16 
Offline

Registrovaný: Ned, 13. Jan 2008, 14:35
Príspevky: 168
zdenkaSLA píše:
Príklad: Keď ti niekto povie, vieš tá kamarátka je taká a taká

... vtedy skočíš do reči a povieš: "Vieš, mňa to nezaujíma." Iba vtedy "boduješ hore", vo všetkých ostatných prípadoch "boduješ dole".
spravca píše:
Byť ale za každú cenu pozitívny nie je dobré – človek musí vedieť rozoznávať a k tomu je potrebné vidieť veci také, ako skutočne sú.

Presne tak, ak sa hovorí o niečom, čo je verejne (alebo prítomným osobám) známe a čo je potrebné (ale aj to treba vedieť rozoznať - skutočnú potrebu od klebiet) spolu prebrať, je farizejstvo tváriť sa "pozitívne", hoci mám na to negatívny postoj. Myšlienkové formy, ktoré sa vytvárajú na druhom brehu sú "klebety", "farizejstvo" alebo "snaha spoznať pravdu". Je dôležité vedieť, kedy aké formy vytvárame. Vytvorené myšlienkové formy totiž nekopírujú to, aké sa nám zdajú byť slová, ale to, čo je v skutočnosti za nimi skryté. A slová "ako dobre, že ja taká nie som" v sebe ukrývajú farizejstvo bez ohľadu na to, ako sa ich snažíme prikrášliť.


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Pon, 22. Sep 2008, 17:02 
Offline

Registrovaný: Sob, 06. Sep 2008, 19:27
Príspevky: 47
Re:Boh je veľmi jednoduchý a nie je dobré všetko rozoberať na omrvinky.Všetko nás iba poučuje,takže z vašej odpovede som pochopila,ako by ste ten problém riešil vy.Ďakujem poučím sa,ale nikdy nič podobné nenapíšem,lebo každého si Boh vedie samostatne a každý sa má poučiť z toho čo k nemu prichádza.Ja verím svojmu poslaniu.Vypočujem si rada všetko čo ku mne prichádza a verte mi nikdy nestraším!/Naozaj verte mi nikomu nehrozí,že bude ako neupotrebiteľný vydedený na večné veky./Všetci máme svoj pôvod v Podstate Stvoriteľa a sme dôležitý diel v dokonalom diele. Cesta protikladov nám nijako nezmenší ani nezväčší kúsok Božskej iskry,ktorá je v našom vnútri. Ešte raz poviem,Boh nás miluje všetkých rovnako,nie podľa toho kto akú hereckú rolu hraje na doskách svetového divadla.Duchovní ľudia tejto doby pracujú na obrode národa,ale aj pre všetkých na celej Zemi.
Verím,že mnohí tejto doby zapracujú na svojich úlohách a oslovia mnohých,aby sme spoločne zapracovali na sebe a pozdvihnutí Zeme do vyšších duchovnejších sfér. Bože požehnaj všetkým ich prácu :sunny: :sunny: :sunny: :sunny: :sunny: :sunny: . číslo 6 Oko-uvidí,Ucho-počuje.


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Pon, 22. Sep 2008, 19:17 
Offline

Registrovaný: Pon, 22. Sep 2008, 18:18
Príspevky: 3
no ja zasnem.jedno lepsie ponaucenie ako druhe.som tu novy.
co vy na to?
pocuvam "prednsky" na tejto stranke dostupne.Dal som to uvodzoviek
lebo nieco viac nezrozumitelnejsie je dnesna politika.
ja len tak ci to tu zije, ci to tu nie je len niekoho odbavovanie
tesi ma


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Poznanie?
PoslaťNapísal: Uto, 23. Sep 2008, 14:27 
Offline
Administrátor stránky

Registrovaný: Pia, 09. Nov 2007, 01:54
Príspevky: 201
ZdenkaSLA píše:
Naozaj verte mi nikomu nehrozí,že bude ako neupotrebiteľný vydedený na večné veky
Ide o to, že to hrozí, ale presne v opačnom zmysle, ako ste to napísali: „bude ako neupotrebiteľný vydedený na večné veky“ Ježiš to hovoril veľa krát. Viete vôbec, aké je nebezpečné niečo také, ako píšete, hlásať? Takéto slová podporia človeka iba v duchovnom spánku... Veď to si potom mnohí povedia: len si užívajme a nestarajme sa o nič, veď tá Zdenka napísala, že nikomu nehrozí zatratenie... a že duchovní ľudia pracujú na obrode národa a pre všetkých na celej Zemi“ – načo by sme sa teda trápili...

ZdenkaSLA píše:
Všetci máme svoj pôvod v Podstate Stvoriteľa a sme dôležitý diel v dokonalom diele.
Človek je duchovného pôvodu a nemá v sebe ani kúsok Božského. A vôbec nie je pre Stvoriteľa dôležitý – ale presne naopak, Stvoriteľ je dôležitý pre človeka. Je to iba ľudská domýšľavosť, že nás Boh potrebuje...

ZdenkaSLA píše:
Boh nás miluje všetkých rovnako,nie podľa toho kto akú hereckú rolu hraje na doskách svetového divadla.
To akú „hereckú rolu“ hráme v živote je naozaj nepodstané – bohatí či chudobní, bieli alebo čierni... nie je však jedno, ako túto rolu hráme – poctivo alebo nepoctivo, čestne alebo bezohľadne...


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Štv, 25. Sep 2008, 13:04 
Offline

Registrovaný: Sob, 06. Sep 2008, 19:27
Príspevky: 47
Pokúsim sa to vysvetliť tak ako to ja chápem a vidím ako pracuje zrkadlo.
:idea: Že nikomu nehrozí........ Mohla by som na tieto slová doložiť veľa príkladov o znovu inkarnovaní sa bytostí,ktorí boli prekliaty a vraj sa už nikdy nedostanú z tých dimenzií a predsa tomu tak nie je ,každá bytosť sa môže vrátiť a odčiniť svoje skutky na ceste odpúšťajúcej Lásky,ja som neuviedla ani slovo o tom,že by to išlo bez práce na sebe samom.Veľa k tomu prispievajú aj naše modlitby za duše v očistci a v pekle.Vidím čo iní nevidia a prišli sa poďakovať za lúče Svetla/poznania/ktoré im Boh za naše prosby sprostredkoval.Ale to si musíme uvedomiť,že toto je úroveň protikladov a aby sme my tzd.dobrý a zbožný si vedeli uvedomiť rozdiely medzi protikladmi - dobrom a zlom, musíme zahrať aj hereckú rolu neg.ľudí. Pretože celé Stvorenie funguje na základe Božích zákonov,tak podľa toho sa zase dokážeme očistiť z nánosov bahna,ktoré je len na povrchu pyramídy vzostupu ku Svetlu poznania.Okrem toho,že sme na Zemi duchovné bytosti s tel.schránkou,máme v svojom vnútri Božskú iskru /Atmu/.Boh je štruktualny a cez nás všetkých a všetko si uvedomuje sám Seba a preto neodvolám tvrdenie,že každý diel je dôležitý! Som prebudena a vždy viem o čom píšem,ale vaše odpovede sú iba vašou polemikou. :sunny: Prosím odpustite mi,aj ja vám odpúšťam! :book:


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Poznanie?
PoslaťNapísal: Štv, 25. Sep 2008, 20:50 
Offline
Administrátor stránky

Registrovaný: Pia, 09. Nov 2007, 01:54
Príspevky: 201
zdenkaSLA píše:
...boli prekliati a vraj sa už nikdy nedostanú z tých dimenzií a predsa tomu tak nie je, každá bytosť sa môže vrátiť a odčiniť svoje skutky...
Áno, každé previnenie sa dá napraviť, vyrovnať, aj keby bolo hociako veľké. Proti tomu nikto nič nenamieta. Hmotný vesmír ale nie je večný a čas umožňujúci, aby bola vyrovnaná karma sa kráti. Mnohé ľudské duše sa ale namiesto očisťovania stále viac a viac zamotávajú do temných vlákien novými vinami, slabnú, a rozuzlenie karmy sa pre nich stáva čoraz ťažším.

Citácia:
...môže vrátiť a odčiniť svoje skutky na ceste odpúšťajúcej Lásky...
Nič nemôže byť ale odpustené iba tak – človek sa musí najskôr zmeniť (viac nájdete v článku Božia Milosť). A práve kvôli láske Stvoriteľa nebude donekonečna možné, aby nízky ľudia ako doposiaľ držali moc vo svojich rukách a potláčali to na Zemi každé svetlé chcenie. To ale bude znamenať pre mnohých aj koniec možnosti sa znovu na túto planétu inkarnovať a tým aj možnosť rozuzliť karmu.

zdenkaSLA píše:
Ale to si musíme uvedomiť, že toto je úroveň protikladov
To chápeme a vieme, že práve prostredníctvom spoznávania protikladov je ľudskému duchovi umožnený vývoj (článok Protiklady). Problém prečo s vami nemôžeme súhlasiť je iný. Napríklad dobré a zlé nie je to isté ako dobro a zlo. Človek pre svoj vývoj temno nepotrebuje. Kým dobré a zlé sú protiklady, dobro (to, čo povznáša ducha) a zlo (to, čo ho strháva do temnôt) nepatrí do protikladov, lebo Svetlo nemá protiklad (viac v článku Dobré a zlé).

zdenkaSLA píše:
Pretože celé Stvorenie funguje na základe Božích zákonov, tak podľa toho sa zase dokážeme očistiť z nánosov bahna
Božie zákony očistenie umožňujú, ale neočisťujú samočinne, ako správne píšete: „...ja som neuviedla ani slovo o tom, že by to išlo bez práce na sebe samom...“ Mnohí však majú veľkú karmu a žiadny záujem ju vyrovnať...

zdenkaSLA píše:
máme v svojom vnútri Božskú iskru
Božia iskra (patrí Bohu, ale nie je časťou Boha - človek má v sebe iskru duchovnú, nie božskú) je večná; ak ju ale v sebe nerozhoríme, nebudeme schopní sa vrátiť naspäť do duchovných svetov a bude nám odňatá. Tým ale stratíme za mnohé životy pracne získané vedomie, čo sa rovná vymazaniu z knihy Života, ako o tom hovoril Ježiš.

zdenkaSLA píše:
Boh je štruktualny a cez nás všetkých a všetko si uvedomuje sám Seba
To je iba nízka a domýšľavá ľudská predstava o Bohu. Boh nás vôbec nepotrebuje - my potrebujeme Jeho. Možnosť vývoja nám dal iba na našu prosbu z Jeho veľkej Lásky, nie kvôli tomu, že by to potreboval.

zdenkaSLA píše:
Som prebudena a vždy viem o čom píšem, ale vaše odpovede sú iba vašou polemikou.
Prosím odpustite mi,aj ja vám odpúšťam!
Žiaľ, práve preto, že v tom čo píšete je veľa rozporov a dokonca úplne nesprávnych názorov, ktoré by mohli mnohých pomýliť, neodpustíme si na tie nesprávne veci poukázať.

Nemáme Vám čo odpustiť, nijako ste nám neublížila. : ) Tá Vaša formulka Vám bude ale zbytočná, ak Vám niekto odpustiť nebude chcieť... často nestačia iba slová...


Hore
 Profil  
 
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 33 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina [ letný čas ]


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 33 hostia


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron
Powered by phpBB © Group, Style.