úvodobsahfórum
www.poznanie.sk
stiahnuťlinkye-mail
Aktuálny čas je Štv, 28. Mar 2024, 19:30

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina [ letný čas ]




Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 4 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: Kámen mudrců
PoslaťNapísal: Str, 09. Jan 2008, 16:19 
Offline

Registrovaný: Ned, 02. Dec 2007, 16:06
Príspevky: 40
Je to jedna z najlepších kníh, aké som kedy čítal. Je určite zaujímavé si prečítať knihu niekoho, kto osobne spoznal veci, o ktorých iní iba teoretizujú, ale ich sami nikdy nezažili. V knihe je toho veľa, čo človeku môže otvoriť oči a umožniť chápať a čiastočne aj vnútorne prežiť mnohé duchovné deje. Veľmi kvalitný je najmä opis astrálnych svetov. Kniha sa dobre číta a po jej prečítaní sa zrejme už nikdy nebudete pozerať na život tak, ako doteraz.

Čo píše o knihe vydavateľ:

V roku 1923 vyhlásilo dánsko-nórske nakladateľstvo súťaž o najlepší dovtedy nepublikovaný škandinávsky román. Aker Larsen mal doma rukopis, ktorý mu veľmi ležal na srdci: roky nosil tento román v sebe, kým ho spracoval. Neveril, že by sa oň mohol nejaký nakladateľ zaujímať; hrubé knihy vyšli z módy a román nebol ani ľahký na čítanie. Cez to poslal po dlhom váhaní kópiu do vyhlásenej súťaže. Keď sa neskôr dozvedel, koľko rukopisov došlo z celej Škandinávie, rozhodol sa svoj rukopis radšej stiahnuť. Domnieval sa, že nemá šancu; porota predsa nebude mať trpezlivosť prečítať viac než desať strán! Šťastie však visí na hodvábnej niti. Herec, ktorý mal hrať hlavnú rolu v novej hre v divadle kráľovnej Dagmar, náhle ochorel, a jeho rolu dostal Anker Larsen. To ho tak zamestnalo, že k stiahnutiu svojho rukopisu sa dostal až neskôr a už bolo neskoro. Nikto nevedel, kde kópia obieha: v Kodani, v okresoch, v Nórsku? O pol roka neskôr udelila porota, zostavená zo známych spisovateľov, literárnych kritikov a nakladateľov jednomyseľne prvú cenu neznámemu autorovi "Kameňa mudrcov". Kniha vyšla v náklade 20 000 exemplárov a bola do týždňa rozobraná.

Pri svojom vydaní vzbudila takú senzáciu, že sa Anker Larsen stal okamžite svetoznámym. Cez to sa k jeho knihe niektorí kritici stavali rezervovane či nerozhodne. Boli upútaní majstrovským vyjadrovacím štýlom, ale nepochopili, že skúsenosť večnosti, základná myšlienka všetkých jeho diel, bola pre spisovateľa realitou rovnako skutočnou, ako svet hmatateľných viditeľných vecí, neoddeliteľnou časťou jeho bytia.

Dielo Ankera Larsena je natoľko hlboké a nadčasové, že nachádza i po rokoch široký okruh čitateľov z celého sveta.


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Kámen mudrců
PoslaťNapísal: Sob, 02. Feb 2008, 16:00 
Offline

Registrovaný: Pon, 21. Jan 2008, 19:57
Príspevky: 8
Kámen mudrcu mám rozčítaný Som na 288 strane. Podľa mňa z doterajšieho obsahu nevyplýva, že by sám prechádzal alchymickou premenou. V článku je písané, že v knihe je kvalitný opis astrálnych svetov. Na akej strane?


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Cieľ
PoslaťNapísal: Ned, 03. Feb 2008, 18:18 
Offline

Registrovaný: Ned, 02. Dec 2007, 16:06
Príspevky: 40
Trpezlivosť ruže prináša... nehľadajte cieľ - cesta je cieľom. Až keď celú vec dočítate, budete môcť spoznať hodnotu toho, čo v knihe je. A možno aj nie. Väčšina čitateľov aj tých najlepších kníh, dokonca po opakovanom čítaní, zostáva iba na úrovni rozumového pochopenia (ktoré nazývajú precítením preto, lebo si prečítali, že tak treba čítať) a nikdy nepreniknú do hĺbky... V príbehu sa dá nájsť autor v postave Kandidáta. To ale neznamená, že je to autobiografické dielo a že autora nenájdete tak trochu obsiahnutého aj v iných postavách. Ale to je jedno, v knihe ide o ďaleko viac...


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Kámen mudrců
PoslaťNapísal: Str, 14. Júl 2010, 20:55 
Offline
Administrátor stránky

Registrovaný: Pia, 09. Nov 2007, 01:54
Príspevky: 201
http://www.gorila.sk/product/236285


Hore
 Profil  
 
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 4 ] 

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina [ letný čas ]


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 17 hostia


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron
Powered by phpBB © Group, Style.