úvodobsahfórum
www.poznanie.sk
stiahnuťlinkye-mail
Aktuálny čas je Štv, 28. Mar 2024, 12:54

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina [ letný čas ]




Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 32 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: brotherr rôzne
PoslaťNapísal: Str, 11. Jan 2012, 18:14 
Offline

Registrovaný: Sob, 19. Nov 2011, 20:59
Príspevky: 51
http://www.youtube.com/watch?v=yUwPhrLl ... re=related


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Po čom Boh najviac túži?
PoslaťNapísal: Str, 18. Jan 2012, 06:40 
Offline

Registrovaný: Sob, 10. Dec 2011, 21:12
Príspevky: 26
Boh túži?

...no tak toto je fakt dobré
:))))

Potom aj vode chýba sucho, nie?
:)

...a čo ak Boh "má" to, čo "chce" a "čo" chce to, čo "má"?

Pozn: - pre istotu hovorím že sa nikomu nevysmievam , neznevažujem, len prejavujem svoj údiv nad tým, k akým záverom je ľudské myslenie privádzané svojimi perifériami.
Som presvedčený že náš procesor je bezvadný, dokonalý - za to dám prvú ruku do ohňa.
Našim problémom je to že svoj procesor neprestajne (takmer súvislo, spojito) zaplavujeme "zavírenými programami", čiastkovým , neúplným poznaním.
(Dobre aj utrpenie má zmysel, nech sa teda tak deje.)

Čomu je sa potom diviť, že práca nášho procesora prináša aj takéto rozhodnutia?
...po čom Boh túži...
dobré, ako sranda...beriem.
:rolleyes:
ivo


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Pia, 20. Jan 2012, 22:34 
Offline

Registrovaný: Sob, 19. Nov 2011, 20:59
Príspevky: 51
Odpoveď: Existuje Boh? Je zaujímavé koľko pozornosti sa venuje tejto otázke.Posledné prieskumy ukazujú, že viac ako 90% ľudí na svete verí v existenciu Boha alebo nejakej vyššej moci.

Logické argumenty:
Keďže celý vesmír je riadený úžasným systémom, musí existovať aj pôvodca tohto systému. Napríklad, ak by zem bola čo len o pár míľ bližšie alebo ďalej od slnka, život v takej podobe ako existuje na zemi by nebol možný. Ak by pomer prvkov v našej atmosphere bol čo len o pár percent odlišný, všetky živé bytosti na zemi by zahynuli. Pravdepodobnosť náhodného vzniku jedinej bielkovinovej molekuly je 1 k 10243 (to je 10 s 243 nulami). A jediná bunka pozostáva z miliónov bielkovinových molekúl.

Kozmologický dôvod: Každý dôsledok musí mať príčinu. Celý vesmír a všetko v ňom je dôsledkom. Musí byť niečo, čo spôsobilo, že všetko vzniklo. V konečnom dôsledku musí byť nejaká prvotná “príčina”, ktorá spôsobila, že všetko ostatné vzniklo. Táto prvotná príčina je Boh.

Morálny dôvod: Všetky kultúry v dejinách mali určité zákony. Každý má zmysel pre rozoznávanie dobra a zla. Vražda, klamstvo, krádež a nevera sú takmer univerzálne odsudzované. Odkiaľ pochádza tento zmysel správneho a nesprávneho ak nie od Svätého Boha?

Biblia hovorí: “Nebesia rozprávajú o sláve Božej a dielo jeho rúk zvestuje obloha. Deň dňu oddáva zvesť, noc noci podáva poznanie. Niet reči, nieto slov, nepočuť ich hlas. Ich zvuk sa nesie po celej zemi a ich slová až na okraj sveta”. Pohľad na hviezdy, pochopenie nekonečnosti vesmíru, pozorovanie divov prírody, nádhera zapadajúceho slnka – všetky tieto veci ukazujú na Boha Stvoriteľa. Napriek všetkému tomuto nás Biblia varuje, že niektorí budú navždy popierať Božiu existenciu, “Blázon hovorí vo svojom srdci: ‘Niet Boha.’ Keďže viac ako 98% ľudí v celej histórii, vo všetkých kultúrach, vo všetkých civilizáciach, na všetkých kontinentoch verili v existenciu nejakého Boha – musí byť niečo alebo niekto, kto inšpiruje túto vieru.

Akokoľvke, existencia Boha nemôže byť dokázaná ani vyvrátená. Biblia dokonca hovorí, že musíme vierou prijať fakt, že Boh existuje: “Bez viery však nie je možné ľúbiť sa Bohu. Lebo ten, čo pristupuje k Bohu, musí veriť, že Boh je a odplatí hľadajúcim Ho”.
Ak by Boh chcel, jednoducho by sa ukázal a celému svetu by dokázal, že existuje. Ale ak by to urobil, už by nebola potrebná žiadna viera. "A Ježiš mu riekol: Pretože si ma videl, uveril si; blahoslavení, ktorí nevideli a predsa uverili.

Napriek všetkému tomuto nám Biblia hovorí, že ľudia odmietnu jasné a nepopierateľné poznanie Boha a namiesto toho uveria klamstvu. Biblia tiež hovorí, že ľudia nemajú výhovorku prečo neveria v Boha: “Lebo čo je neviditeľné z Neho, Jeho večná moc a božskosť to od stvorenia sveta rozjímaním môžu pozorovať z Jeho diel, aby nemali výhovorky”.

Ľudia hovoria, že neveria v Boha, lebo to nie je “vedecky” dokázané. Skutočným dôvodom je, že keby pripustili, že Boh je, museli by tiež uznať svoju zodpovednosť pred Bohom a potrebu Božieho odpustenia. Ak Boh existuje, potom sme pred Ním zodpovední za naše skutky. Ak Boh neexistuje, potom si môžeme robiť čo chceme bez toho, aby sme sa starali, že bude Boží súd. Verím, že z tohto dôvodu toľkí lipnú na evolučnej teórii – ako alternative k viere v Boha Stvoriteľa.
Boh existuje a nakoniec každý tuší, že On existuje.


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Je Boh skutočný?
PoslaťNapísal: Pia, 20. Jan 2012, 22:34 
Offline

Registrovaný: Sob, 19. Nov 2011, 20:59
Príspevky: 51
Odpoveď: Vieme, že Boh existuje, lebo sa nám zjavil tromi spôsobmi: v stvorení, vo svojom Slove, a vo svojom Synovi Ježišovi Kristovi.

Najzákladnejším dôkazom Božej existencie je jednoducho to, čo stvoril. Biblia hovorí:“Lebo čo je neviditeľné z Neho, Jeho večná moc a božskosť, to od stvorenia sveta rozjímaním môžu pozorovať z Jeho diel, aby nemali výhovorky”. “Nebesia rozprávajú o sláve Božej a dielo Jeho rúk zvestuje obloha”.

Ak by som našiel hodinky uprostred poľa, nenapadlo by ma, že sa tu len tak zničoho nič “zjavili” alebo že existovali od nepamäti. Na základe ich dizajnu by ma napadlo, že majú svojho dizajnéra. A oveľa väčšiu precíznosť a dokonalejší dizajn existuje všade okolo nás. Naše meranie času sa nezakladá na hodinkách, ale na Božom diele pravidelnej rotácii zeme (a rádioaktívnych vlastnostiach atómu cézia-133). Vo vesmíre existuje dokonalý system a to je jasným dôkazom o Veľkom Autorovi.

Ak by som našiel zakódovanú správu, šiel by som za odborníkom, ktorý by mi pomohol správu dešifrovať. Domnieval by som sa, že za správou je inteligentný odosielateľ, niekto, kto kód vytvoril. Aký zložitý je kód DNA, ktorý je uložený v každej bunke nášho tela? Či zložitosť a zmysel DNA nesvedční o Inteligentnom Autorovi kódu?

Keďže celý vesmír je riadený úžasným systémom, musí existovať aj pôvodca tohto systému. Napríklad, ak by zem bola čo len o pár míľ bližšie alebo ďalej od slnka, život v takej podobe ako existuje na zemi by nebol možný. Ak by pomer prvkov v našej atmosphere bol čo len o pár percent odlišný, všetky živé bytosti na zemi by zahynuli. Pravdepodobnosť náhodného vzniku jedinej bielkovinovej molekuly je 1 k 10243 (to je 10 s 243 nulami). A jediná bunka pozostáva z miliónov bielkovinových molekúl.

Nielenže Boh stvoril komplikovaný a presne nastavený fyzický svet. Biblia hovorí:“On tiež vložil zmysel pre večnosť do srdca každého človeka. Človek má vnútorný zmysel, ktorý mu hovorí, že život siaha ďaleko za hranice toho, čo je viditeľné očami, že existuje ešte bytie oveľa vyššie ako je len tento pozemský kolobeh. Náš zmysel pre večnosť sa prejavuje najmenej dvomi spôsobmi: tvorba zákonov a uctievanie.

Každá civilizácia v dejinách sa riadila určitými mravnými zásadami, ktoré sa navzájom nápadne podobali. Napríklad, ideal lásky je univerzálne uznávanou hodnotou, zatiaľ čo klamstvo je všeobecne odsudzované. Táto všeobecná morálka toto globálne poňatie dobra a zla poukazuje na Zvrchovanú Mravnú Bytosť, ktorá nám zmysel pre tieto hodnoty vnukla.


Boh sa nám tiež zjavil vo svojom Slove, v Biblii. V celom Písme je existencia Boha prezentovaná ako fakt, ktorý je sám osebe dôkazom. Keď Benjamin Franklin písal svoj životopis Autobiography, nemárnil čas snahou dokázať svoju vlastnú existenciu. Podobne ani Boh nestráca čas dokazovaním svojej existencie vo svojej knihe. Životodárna sila Biblie, jej integrita a predivné udalosti, ktoré sprevádzali jej vznik by mali byť dostatočnou zárukou, aby sme sa jej bližšie venovali. Skoro všetký proroctva z Biblie sa už vyplnili, ostáva už len jedno nevyplnené proroctvo a to je to Jánovo proroctvo o Apokalypse.

Tretí spôsob, ktorým sa Boh zjavil, je skrze svojho Syna Ježiša. Biblia hovorí toto: “Na počiatku bolo Slovo: to Slovo bolo u Boha a to Slovo bol Boh. . . . A to Slovo sa stalo telom a prebývalo medzi nami”. V Ježišovi Kristovi “prebýva všetka plnosť božskosti telesne”.
Ježiš vo svojom predivnom živote dodržiaval dokonale celý starozmluvný zákon a plnil proroctvá o Mesiášovi. Konal nespočetné skutky milosrdenstva a verejné zázraky, aby doložil svoje posolstvo mocou a dosvedčil svoje božstvo. Potom, tri dni po ukrižovaní, vstal z mŕtvych, čo je dosvedčené stovkami očitých svedkov . Historický materiál je plný “dôkazov” o tom, kým Ježiš bol. Ako aj apoštol Pavol povedal: “Lebo sa toto nedialo niekde v kúte”.

Vždy budú skeptici, ktorý majú vlastné predstavy o Bohu a podľa nich si interpretujú aj dôkazový materiál. A budú aj tí, ktorým nebude stačiť žiadne množstvo dôkazov, aby sa nechali presvedčiť. Všetko je otázkou viery.


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Sob, 21. Jan 2012, 21:39 
Offline

Registrovaný: Sob, 19. Nov 2011, 20:59
Príspevky: 51
http://cs.gloria.tv/?media=105678

http://cs.gloria.tv/?media=105681

http://cs.gloria.tv/?media=105684


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Uto, 24. Jan 2012, 22:49 
Offline

Registrovaný: Sob, 19. Nov 2011, 20:59
Príspevky: 51
V bruchu tehotnej ženy sa ocitli tri embryá. Jedno z nich bol malý veriaci, druhý malý pochybovač a tretie malý skeptik.
Malý pochybovač sa opýtal: "Veríte vlastne v život po pôrode?" Malý veriaci: "Áno, samozrejme, je predsa celkom zjavné, že život po pôrode existuje. Náš život tu je len preto, aby sme rástli a pripravili sa na život po pôrode, aby sme boli dosť silní na to, čo nás čaká." Malý skeptik: "To je blbosť, žiadny život po pôrode predsa neexistuje. Ako by mal vlastne taký život vôbec vyzerať?"

Malý veriaci: "Ani ja to neviem presne. Ale určite tam bude oveľa viac svetla než tu. A možno, že dokonca budeme jesť ústami a behať a. .." Malý skeptik na to: "To je úplný nezmysel. Behať, to predsa nejde. A jesť ústami, to je úplne smiešna predstava. Máme predsa pupočnú šnúru, ktorá nás živí. A mimo to je nemožné, aby existoval život po pôrode, pretože pupočná šnúra je krátka už teraz. " Malý veriaci: "Určite je to možné. Len bude všetko okolo trochu inak, než ako sme tu zvyknutí." Malý skeptik: "Veď sa ešte nikdy nikto spoza pôrodu nevrátil. Pôrodom proste život končí. A vôbec, život je jedno veľké trápenie v tme.

Malý veriaci: "Pripúšťam, že presne neviem, ako bude život po pôrode vyzerať. Ale v každom prípade potom uvidíme mamičku a ona sa o nás postará." Malý skeptik: "Mama?!? Ty veríš na mamu? A kde má ako byť?" Malý veriaci: "Veď je tu všade okolo nás. Sme a žijeme v nej, prostredníctvom nej. Bez nej vôbec nemôžeme existovať." Malý skeptik: "To je pekná hlúposť! Z nejakej mamy som nevidel ešte ani kúsoček, takže je jasné, že nemôže existovať." Malý veriaci: "Niekedy, keď sme úplne ticho, môžeš počuť, ako spieva. Alebo cítiť, ako hladí náš svet. Pevne verím tomu, že náš skutočný život začne až potom!" Exsistuje život po smrti?


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Uto, 24. Jan 2012, 22:50 
Offline

Registrovaný: Sob, 19. Nov 2011, 20:59
Príspevky: 51
Odpoveď: V Biblii nie je žiadny záznam o tom, žeby Ježiš niekedy doslova povedal: “Ja som Boh.” To neznamená ale, že nehlásal, že je Bohom. Napríklad nejaké Ježišove slová v biblii kde sa on sám nepriamo vyhlasil za Boha: “Ja a môj Otec sme jedno.” Na prvý pohľad sa nemusí zdať, že tento výrok obsahuje tvrdenie, že je Bohom. Ale všimnime si reakciu Židov na tento výrok: “Pre dobrý skutok ťa nekameňujeme, ale pre rúhanie, že sa ty, človek, robíš Bohom”. Židia pochopili Ježišov výrok ako vyhlásenie sa za Boha. V nasledujúcich veršoch Ježiš Židov nepresviedča napríklad tým, že by povedal: “Ja netvrdím, že som Boh.” To naznačuje, že Ježiš naozaj chcel povedať, že je Bohom výrokom: “Ja a môj Otec sme jedno”.Ježiš hovorí: Veru, veru, hovorím vám: Prv, ako bol Abrahám, ja som!” A znovu reakcia Židov je, že berú do rúk kamene a chcú ho kameňovať. Prečo by Židia chceli Ježiša ukameňovať, keby nepovedal niečo, o čom oni boli presvedčení, že je rúhanie, menovite, že o sebe tvrdil, že je Boh?Ján v Biblii hovorí, že “to Slovo bol Boh.” Ján hovorí, že “to Slovo sa stalo telom.” Toto jasne naznačuje, že Ježiš je vteleným Bohom.

Tomáš, učeník, vyhlasuje o Ježišovi: “Môj Pán a môj Boh”. Ježiš ho neopravuje. Títus v bibii nás povzbudzuje, aby sme očakávali príchod nášho Boha a Spasiteľa – Ježiša Krista. Inde v Bibii Boh-Otec vyhlasuje o Ježišovi: "Ale Synovi hovorí: "Tvoj trón, ó Bože, je naveky vekov a žezlo spravodlivosti je žezlom Jeho kráľovstva."

Ježiš nikdy nekarhá ľudí, že Ho uctievajú. Keby Ježiš nebol Bohom, povedal by ľuďom, aby Ho neuctievali, tak ako to povedal aj anjel v Zjavení. Je mnoho iných veršov a pasáží v Biblii, ktoré svedčia o Ježišovom božstve.

Najdôležitejším argumentum, že Ježiš musí byť Bohom je, že ak by nebol Boh, Jeho smrť by nepostačovala na splatenie dlhu za hriechy celého sveta. Jedine Boh mohol zaplatiť tento nekonečný dlh. Jedine Boh mohol vziať hriechy celého sveta, zomrieť, a byť vzkriesený – a tak zvíťaziť nad hriechom a nad smrťou.


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Str, 25. Jan 2012, 22:32 
Offline

Registrovaný: Sob, 10. Dec 2011, 21:12
Príspevky: 26
Zaujímavé
:)

Otázka : - existuje Boh?

A čo keď existuje?
A čo keď neexsituje?

Prečo niekoho , kohokoľvek zaujíma táto otázka?
Prečo na tom tak záleží?
Ja tomu nerozumiem, (pričom netvrdím, že je dôležité to, či tomu rozumiem alebo nie).

Veď ak existuje, z moci koho existuje?
No?
No asi z moci Boha, ktorý neexituje. Teda Nebytie v tejto forme predchádza existujúcemu Bytiu.
Teda Boh nevyhnutne, (opak by bol rozpor), aj neexistuje.
Dokonca si myslím, že "tam" je rozhodujúce "množstvo" Boha. Existujúci Boh....to je ako špička ľadovca, to podstatné je pod hladinou.

Teda Boh existuje a súčasne vlastnému existovaniu predchádza, tj Boh neexistuje.
No?
Ako?
Nie je to zaujímavé ako sa nám, sám seba odhaľuje?

ivo


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Pia, 27. Jan 2012, 21:17 
Offline

Registrovaný: Štv, 09. Dec 2010, 21:38
Príspevky: 26
bracoki píše:
Prečo niekoho , kohokoľvek zaujíma táto otázka?
Prečo na tom tak záleží?
Ja tomu nerozumiem, (pričom netvrdím, že je dôležité to, či tomu rozumiem alebo nie).



Zdravím pán Ivo.
Nachádzate sa na stránke http://www.poznanie.sk. Ak chcete vedieť niečo o tejto stránke tak si prosím prečítajte na úvodnej stránke text pod nadpisom „o stránkach“. (Tento úvod tam autori tejto stránky nedali podľa mňa len tak, ale chceli nových návštevníkov tejto stránky naznačiť o čom je a ako sa v nej čo najlepšie orientovať.) Potom si skúste prečítať články ktoré stránka ponúka.


Takže k akému poznaniu som ja na tejto stránke prišiel?

Boh skutočne existuje. Ľudia majú duchovnú podstatu, takže sme tu na zemi aby sa náš duch vyvinul na sebavedomého. Ak to splníme tak sa vrátime do raja (kde budeme žiť šťastný naveky) odkiaľ sme vyšli ako nevedomý. Ak to nesplníme tak budeme rozprášený ako neupotrebiteľný v tomto stvorení. Čas na to sa kráti.Takže pre toto mi na tom záleží.
Toto je moje poznanie o ktorom som na 100% presvedčený.

Ak si Vy myslíte niečo iné tak je to Vaša vec. Každý si môže myslieť a veriť čomu chce.

Vďaka tejto stránke som našiel to čo som hľadal a som vďačný tým ľuďom ktorý ju založili a spolu podieľajú sa na nej.
Takže si myslím že kvôli takým ľuďom ako som ja je táto stránka robená aby im pomohli v poznávaní. A podľa toho sú zoradené články v obsahu.

Ak Vás nezaujíma nič z tých článkov(nič Vám nehovoria) ,ktoré sú na tejto stránke,tak ste na tejto stránke asi zbytočne.

Martin


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Viete čo je pravá láska?
PoslaťNapísal: Pia, 27. Jan 2012, 22:01 
Offline

Registrovaný: Sob, 19. Nov 2011, 20:59
Príspevky: 51
Hollywood chce, aby ste si mysleli, že viete, čo je to láska. Ale ja vám poviem, čo je pravá láska. Láska nie je to, čo vidíte vo filmoch. Nie je to extáza, ktorú vidíte v rôznych scénach, viete čo myslím? Hovorím ti, naozajstná láska je obeť. Láska myslí na iných, skôr než na seba. Láska je obetavá, nie je sebecká. Láska je Boh a Boh je láska. Láska je, keď rozdáš svoj život iným, pre svojho brata, svoju matku alebo svojho otca i svoju sestru, za svojich nepriateľov.. že je nemysliteľné.. ale premýšľaj o tom. Láska je pravda.

Láska je trpezlivá, láska je vľúdna. Nie je to závisť, nie je to chvála, nie je to pýcha. Láska nie je hrubá, láska nie je sebecká, nehnevá sa kvôli chybám. Láska nenachádza radosť v zle, ale raduje sa s pravdou. Je to ochrana čo vždy dôveruje, stále dúfa, že vždy vytrvá.
Láska nikdy nesklame. Láska je večná, je nekonečná a kráča ďalej a ďalej, ide mimo čas, láska bude jediná vec, bude posledná, keď zomriete, ale pýtate sa, prečo? Milujete?

Neexistuje väčšia láska, ako keď niekto položí svoj život za priateľov. Ste ochotní položiť svoj život za priateľov? Vy ste asi ochotní položiť svoj život pre svoju matku, svojho otca, alebo za svojich najlepších priateľov, ale ste ochotní položiť svoj život aj za tých, ktorí vás nenávidia?
Všetko toto boli citáty zo sv. Biblie.

Chcem ti povedať kto to urobil, definícia lásky - Ježiš Kristus. On je láska. Klince v rukách, tŕne v jeho tvári, visí na kríži za tvoje hriechy, moje hriechy, ten, ktorý je láska zomrel za vás a za mňa, keď sme ho ešte nenávideli, TO je láska. Boh je pravá láska, a ak si nevedel čo je to láska, teraz je čas spoznať dokonalú lásku.


Je aj podľa vás práve takáto pravá láska?


Hore
 Profil  
 
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 32 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina [ letný čas ]


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 38 hostia


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron
Powered by phpBB © Group, Style.