úvodobsahfórum
www.poznanie.sk
stiahnuťlinkye-mail
Aktuálny čas je Štv, 28. Mar 2024, 16:24

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina [ letný čas ]




Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 17 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Prava tvar Cirkvi!
PoslaťNapísal: Štv, 30. Jún 2011, 20:26 
Offline

Registrovaný: Uto, 28. Jún 2011, 04:35
Príspevky: 20
Vy vobec neviete kto alebo co je Cirkev.
Mate hlavy vymyte bednou (televiziou) a media Vam riadia zivot.
Pre Vas cirkev je Vatikan, par knazov, ktory zlyhali pripadne kostol na hornom konci!
Media sa Vam smeju ako Vas zmanipulovali, prinasaju Vam obraz, ktory vyvolava odpor a len sa smeju nad Vasou hlupostou.
Vasa nenavist stupa, na zaklade co Vam natlacia do hlav media, internet a casopisy. A vraj to je cirkev, ktora nas ovlada!

Ja Vam poviem, kto je cirkev:
Su to miliony obetavych knazov, ktory boli ochotny obetovat svoje zivoty. Zanechali vsetko aby mohli prinasat svetlo tam, kde ho najviac potrebuju.
Su to miliony reholnych sestier, ktore poskytovali pristresie tym najbiednejsim, ci uz v Indii, krajiny Ciny.
Su to saleziansky misionary, ktory ani na moment nevahali a odhodlane zachranovali zivoty deti, na ktore sa kazdy vykaslal ci uz v Cine, Afrike, Indii.
Su to laicky doprovolnici, ktory vyzvou cirkvi, opustili svoje rodiny aby mohli priniest chlieb opustenym detom juznej amerike.
Su to frantiskansky mnisi, ktory nezavahali ani na moment a starocia sa starali o chorych, malomocnych, malomyselnych aj napriek tomu, ze mohli sa nakazit chorobami a zomriet.
Je to krestanska mladez, ktora sa zriekla perspektivy mladeho zivota, kariery a isla pomahat ci uz do Brazilie, Ruska, Ciny, Filipin a inde len aby Ti, ktori nemaju tuto perspektivu mohli zakusit aspon kusok lasky, ktory im materializmus a ateizmus a tiez bludy ako su na tejto stranke beru.
Boli to svatci ako Cyril a Metod, ktory nam zalozili pismo a nasu identitu. Boli to Sturovci a mnohi myslitelia, ktory boli vo vacsine knazi, ci uz katolicky alebo evanjelicky.
Ano, je to Cirkev, ktora nabada ludi k takymto vykonom. Pretoze im prinasa praveho Krista. Pretoze Kristus je centrom a zakladatelom.

Toto ste nevedeli, pravda? Pretoze o tomto media nehovoria! Toto ste sa nedocitali v knizkach alebo magazinoch ci na internete.
A viete preco? Pretoze toto je prava tvar Cirkvi, pretoze toto je realita!


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Prava tvar Cirkvi!
PoslaťNapísal: Pia, 01. Júl 2011, 14:34 
Offline
Administrátor stránky

Registrovaný: Pia, 09. Nov 2007, 01:54
Príspevky: 201
hlasvolajuceho píše:
Mate hlavy vymyte bednou (televiziou) a media Vam riadia zivot.
My nie. Pozrite článok Televízne tváre

hlasvolajuceho píše:
A vraj to je cirkev, ktora nas ovlada!
Nepísali sme, že nás ovláda, ale že katolícka cirkev si skoro 2000 rokov vynucovala pozíciu jediného povolaného učiteľa ľudí vo veciach viery, a to dokonca mečom a ohňom. Ak by bolo ich učenie dobré, mal by byť predsa dobrý i výsledok, nie? A ak je duchovný stav ľudí napriek ich dlhodobému vedeniu ďaleko horší ako predtým, zrejme to učenie nebude správne.

Dnes už cirkev nemôže beztrestne umučiť a zabiť kohokoľvek, kto si dovolil hociako spochybniť ich učenie alebo mať iný názor. Keby sa však vrátila jej nikdajšia moc, hneď by vyzliekla barančie rúcho.

V cirkvi je bezpochyby mnoho dobrých ľudí a úžasných kňazov, ktorí to myslia naozaj dobre a konajú obetavú prácu pre druhých. Sú cirkevnou vrchnosťou zneužití! Vďaka nim vyzerá tvár cirkvi dobrou. To umožňuje cirkvi naďalej opíjať ľudí sladkými slovami o lacnom vykúpení z hriechov a udržiavať ich závistlých na sebe a v duchovnom spánku.

Dobročinnosť má v cirkvi hlboké tradície. Napríklad jezuiti vždy po príchode do novej krajiny konali skutky milosrdenstva, starali sa o chorých a získali si tak verejnú mienku až do takej miery, že sa stali spovedelníkmi kráľa. Panovníkom benevolentne odpúšťali hriechy a podnecovali ich k boju proti každému, kto sa neskláňal pred autoritou pápeža. Ich spovede poslielali pápežovi a boli zneužité. Keď sa ukázala pravá tvár týchto "obetavých a milosrdných" služobníkov cirkve, boli nakoniec pod tlakom verejnej nespokojnosti vyhostení z krajiny. A dialo sa v tak veľa krajinách, že pápež bol nakoniec nútený rád Jezuitov zrušiť. Pod kláštormi Jezuitov sa našli veznice a mučiarne, sklady s tabakom, alkoholom a iným tovarom, ktorý im umožňoval zväčšovať moc rímsko-katolíckej cirkvi. Obchodného charakteru boli aj všetky ich misijné výpravy konané pod rúškom šírenia viery. Ak si prečítate diela historikov, ktoré sa opierajú o dochované dokumenty, a nie iba to, čo píše cirkev sama o sebe, možno uvidíte, že pravá tvár cirkvi je úplne iná.


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Prava tvar Cirkvi!
PoslaťNapísal: Pia, 01. Júl 2011, 14:38 
Offline

Registrovaný: Uto, 28. Jún 2011, 04:35
Príspevky: 20
Viete, vasa stranka si nezasluzi pravdu.
Zmazal som svoje prispevky, pretoze ste mi nedovolili branit Cirkev, ktora na tejto stranke bola najviac urazana a stale je.
Vo svojich prispevkoch som nepouzival ziadne nadavky.
Veci, ktore sa Vam zdali urazajuce neboli nasmerovane na nikoho konkretneho.
Ako je mozne, ze sa Vas dotkli? Zeby ste si uvedomovali pravost tychto slov?
Avsak som Vam vdacny, ze ste vratili moj prispevok o pravej tvari cirkvi.
Viete ja som sucast Cirkvi a nedovolim ak niekto uraza ich predstavitelov, pretoze nevedia nic o nich. A presne ako som pisal. Vas pohlad je obmedzeny pohladom, ktore Vam nastavili media.

Pekny den...

Spaluje ma horlivost za pana!


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Prava tvar Cirkvi!
PoslaťNapísal: Pia, 01. Júl 2011, 16:07 
Offline
Administrátor stránky

Registrovaný: Pia, 09. Nov 2007, 01:54
Príspevky: 201
hlasvolajuceho píše:
Zmazal som svoje prispevky, pretoze ste mi nedovolili branit Cirkev, ktora na tejto stranke bola najviac urazana a stale je.
V skutočnosti sme Vám zmazali iba jeden príspevok a napísali sme Vám: "Príspevok bol zmazaný iba z dôvodu útokov na iných, nie kvôli tomu, čo chcete presadzovať... Útoky na ľudí a urážajúce poznámky tu nemajú čo hľadať. Toto je miesto, kde si majú hľadajúci vzájomne pomáhať na spoločnej ceste, nie miestom šarvátok a plytkého ponižovania druhých."

Podľa našej mienky ste zmazali svoje príspevky skôr preto, lebo ste nedokázali vôbec vecne reagovať na nič z toho, čo sme Vám odpísali. Vaše "obhajovanie Cirkvi" bolo iba v opakovaní slov o tom, že cirkev je nevestou Krista, že sa tu všetci mýlime, že nič nevieme, že budeme zatratení... Žiadne vecné argumenty, o ktorých by sa dalo viesť diskusiu. Veď si prečítajte zachovaný fragment z vašich príspevkov:
"Darmo mi budete vypisovat basnicky, ked v podstate ani nerozumiete co pisete, lebo to nedava zmysel. Vidite? Nemate sa o co opriet. ... Je to nieco na co ste prisli, ked ste sa sprchovali?"

hlasvolajuceho píše:
Veci, ktore sa Vam zdali urazajuce neboli nasmerovane na nikoho konkretneho. Ako je mozne, ze sa Vas dotkli? Zeby ste si uvedomovali pravost tychto slov?
Myslíte napríklad tieto Vaše slová?: "Vobec nic neviete o cirkvi. Co to tu splietate. Vase vysvetlenia Biblie su detinske..." Na toto skutočne vecné "obhajovanie cirkvi" plné "slov pravosti" som predsa ani nereagoval...

hlasvolajuceho píše:
A presne ako som pisal. Vas pohlad je obmedzeny pohladom, ktore Vam nastavili media.
Áno, písali: "Mate hlavy vymyte bednou (televiziou) a media Vam riadia zivot." Pritom v médiách je pápež ospevovaný kde sa pohne a nikto si proti cirkevnému učeniu nedovolí uverejniť v masmédiách ani slovo. Keď však hovoríte o "obmedzenom pohľade ktoré nastavili médiá, tak mi povedzte, kto robil celé storočia totálnu cenzúru a pálil knihy tak, ako katolícka cirkev, a nastavoval ľuďom ako jedinú možnosť poznania iba svoju vlastnú verziu "Pravdy"?


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Prava tvar Cirkvi!
PoslaťNapísal: Pia, 01. Júl 2011, 16:43 
Offline

Registrovaný: Ned, 02. Dec 2007, 16:06
Príspevky: 40
Chcete poznať pravú tvár cirkvi? Tak čítajte:

Pápež Štefan VI. (885 - 895) vyhlasuje: „Pápeži sú, ako Ježiš, počatí od svojich matiek zatienením ducha svätého, všetci pápeži sú akýsi druh bohočlovekov, aby tým lepšie mohli zastávať úrad prostredníkov medzi bohom a ľuďmi; im teda nech je daná všetka moc na nebi i na zemi.“
A týmito „sprostredkovateľmi medzi bohom a ľuďmi“, námestníkmi Kristovými, okrem niekoľkých málo svetlejších zjavov, stávali sa nie ľudia, ale beštie, ktoré sa neštítili žiadnych zločinov a nachádzali zaľúbenie v najväčších hanebnostiach. Krvismilníci a neviestkári, pološialení lotri, nad vyčíňaním ktorých otriasa sa človek hrôzou a priam fyzickým odporom. Uveďme si aspoň pár perličiek z týchto slávnych čias rímskokatolíckej cirkvi.

Štefan VII. (896 - 897) dal vyniesť mŕtvolu svojho predchodcu Formosa z hrobky, obliecť do slávnostného rúcha a posadiť pred cirkevný súd. Nato bol Formos vyhlásený za nepravého pápeža, jeho svätenia i dekréty za neplatné. Potom mŕtvole odťali tri prsty, ktorými pápež žehná, a rozkladajúce sa telo vláčili rímskymi ulicami a vrhli do Tibery. Táto hanebnosť vzbudila všeobecnú vzburu, pri ktorej pápeža Štefana VI. zajali, uvrhli do žalára a tam uškrtili...
V tých časoch začína v Ríme známe obdobie, nazývané „vládou neviestok“. Samotný pápežský dejepisec, kardinál Baronius, ktorý ako mohol tak zakrýval hanebnosti pápežov, píše:
„V tomto storočí bolo vidieť ohavnosť a spustlosť v chráme a svätyni Pána. Na stolici Petrovej sedeli najbezbožnejší ľudia, nie pápeži, ale netvory. Povoľné a nehanebné neviestky v Ríme všetko ovládali a svojich milencov a súložníkov na stolicu Petrovu dosadzovali!“

Sergius III. (904 - 911) sa stal pápežom z vôle rímskej krásavice Marozie, súložnice mocného markrabeta Adalberta z Toskány.
- Po smrti Sergia povýšili Marozia a jej sestra Theodora na pápeža milenca Anastázia, ktorý však „sprostredkovával styk medzi bohom a ľuďmi“ len necelé tri roky (911 až 913).
- Po ňom sa stal pápežom iný milenec Marozie, Lando, ktorý sa však tešil zo svojej moci ledva pol roka.
- Potom sa stal pápežom Ján X. (914 - 928), ktorého Marozia, keď sa ho nabažila, dala vo väzení zahrdúsiť.
- Aj jeho nástupca Lev VI. bol o niekoľko mesiacov po svojom nastúpení na „stolec sv. Petra“ zavraždený.
- V roku 931 mala Marozia ešte toľko vplyvu, že pomohla k tiare svojmu 25-ročnému synovi, ktorého mala s pápežom Sergiom III. Pápežoval pod menom Ján XI. (931 až 933). Za jeho vlády vraždy a násilnosti zapĺňali celý Rím. Neskôr zahynul na otravu.

Roku 956 sa stal pápežom 18 - ročný Ján XII., úžasný roztopašník a márnotratník, ktorý, aby si pomohol k peniazom, predával biskupstvá a cirkevné úrady. Pápežský palác premenil na hárem, kostoly na tančiarne. „Žiadna počestná žena,“ hovorí o tejto dobe jeho vlády kremonský biskup Luitprand, „sa neodvážila na ulicu, pretože Ján prznil všetko: dievčatá, vydaté ženy a vdovy aj na hroboch svätých apoštolov...“
Čo vyvádzal tento „svätý otec“ bolo predsa len priveľa a preto cisár Otto I. zvolal synodu biskupov, aby ho súdila a zosadila. Pri vyšetrovaní vyšli najavo doslova strašné veci: Ján XII. svätil diakonov aj v koniarni, 10-ročného chlapca za peniaze urobil biskupom, svojho kmotra dal oslepiť a kardinála poddiakona Jána vykastrovať, vypaľoval domy a nehanebne sa rúhal. Synoda nakoniec tohto „svätého otca“ - Jána XII. zosadila a za pápeža zvolili Leva VIII. Ale milenky pomohli Jánovi naspät. Lev VIII. utiekol a Ján XII. dal niektorých biskupov, ktorí boli proti nemu, zmrzačiť. Onedlho však jeho samého zabil manžel, ktorému zviedol ženu. Pápeža Jána XIII. (965 - 972) Rimania zahnali pre jeho bezhraničnú panovačnosť. Jána XIV. v r. 984 otrávil protipápež Bonifác VII. „Zástupcu Krista“ na zemi Jána XVI. jeho súper pápež Gregor V. (996 - 999) zajal a hrozne zmrzačil. Vypálili mu oči, odrezali nos a uši, vytrhli jazyk, posadili obrátene na osla a vozili ulicami Ríma...

Iný beťár, Benedikt IX. (1033 - 1044), sa stal pápežom dokonca v 12 rokoch. Jeho otec gróf Alberich mu zaobstaral pápežstvo za peniaze. Mladý pápež ho v 23 rokoch predal Gregorovi VI. za 1500 libier striebra. Boli to ale počestní muži, tí pápeži, nemyslíte? Sú hodní našej úcty? Je hodný našej úcty ich úrad?
Gregor VII. (1073 - 1085) vyhlásil celý svet za jemu podriadený. Zaviedol celibát, aby kňazov odviedol od svetskej spoločnosti. Jemu sa musel pokoriť aj nemecký cisár Henrich IV. Po Gregorovi prišlo niekoľko mocných pápežov, pred ktorými sa triasli panovníci. Cisár Fridrich II. sa pre neposlušnosť dostal do kliatby a roku 1245 ho otrávili hostiou. Určite sa tak stalo z lásky k blížnemu svojmu a väčšiu slávu Božiu.
Bonifác VIII. (1294 - 1303) žil s vydatou ženou a súčasne aj s jej dcérou, okrem toho zneužíval svoje pážatá na neprirodzený styk. Keď ho francúzsky kráľ, ktorého chcel pokoriť, zajal, zošalel a rozbil si hlavu o múr.
Ján XXII. (1316 - 1334) stanovil sadzbu na odpúšťanie hriechov, ktorej výnos bol mimoriadny. Napriek tomu, že minul obrovské peniaze s neviestkami, zanechal po sebe 33 miliónov dukátov!
Urban VI. (1378 - 1389) bol ukrutný tyran. Päť kardinálov, ktorí za neho nehlasovali ako aj niekoľkých prelátov dal mučiť, potom niektorých zašiť do vreca a hodiť do mora, iných dal upáliť alebo stať. - Bola to názorná ukážka 10 božích prikázaní v cirkevnom prevedení.
Jána XXIII. (1410 - 1415), ktorý zvolal Kostnický snem, tento snem súdil a odsúdil. 37 svedkov dokázalo, že pápež sa nielenže dopúšťal zločinov cudzoložstva, krvismilstva, sodomie, svätokupectva, lupičstva a vraždy, ale že okolo 300 mníšok zneužil a za odmenu ich urobil abatyšami. Mal v Bologni hárem s 200 prostitútkami. Okrem toho to bol morský lúpežník.
Martin V. (1417 - 1431) posielal krížové výpravy proti husitom, a keď sa všetky stretli s neúspechom, tak sa rozzúril, že ho ranila mŕtvica.
Eugen IV. (1431 - 1447) bol synom pápeža Gregora XII. (1405 - 1415) a jednej mníšky. Keď sa dozvedel o chystanom sprisahaní proti nemu, dal mnícha Mária kruto mučiť a mäso z neho trhať žeravými kliešťami. Roku 1439 zvolili na bazilejskom sneme za pápeža savojského vojvodu Amadeusa, opáta kláštora v Ripuile. Keď mu to poslovia prišli oznámiť, našli ho opitého.
Pápež Kalixtus III. (1455 - 1458) rozdával miesta v cirkvi svojim príbuzným. Tak strašne ho nenávideli, že keď zomrel, žiadny kardinál ani biskup mu nešiel na pohreb.
Sixtus IV. (1471 - 1484) bol márnotratník a opilec. Mal syna so svojou sestrou a nemravné zneužíval svojich dvoch synov. V Ríme založil nevestince, ktoré mu vynášali ročne 20 000 dukátov. Za peniaze povoľoval aj sodomské hriechy. - Už ste pochopili, prečo sa hovorí, že cirkev je ochrankyňou morálky?
Innocent VIII. (1484 - 1492), keď sa stal pápežom, mal už 16 detí. Stanovil nové sadzby za hriechy.
Alexander VI. (1492 - 1503) je jedným z najpovestnejších nemravníkov sveta. Podplatil kardinálov, a tak sa stal pápežom. Mal niekoľko detí. Syna Cesara menoval za kardinála. Iný jeho syn si zobral dcéru francúzskeho kráľa Karia VIII. Od sultána Bajazeta prijal 300 000 dukátov za otrávenie jeho brata Džema, ktorý bol zajatý v boji a dostal sa do rúk pápeža. Úmyselne strašil sultána, že jeho brat ho pripraví o vládu a za jeho vraždu vyinkasoval peknú odmenu. Krvismilnil so svojou dcérou Lukréciou. Nakoniec zomrel na otravu. Bola to len taká neštastná náhoda. Pozval k sebe jedného kardinála, ktorého chcel otráviť. Sluha však omylom podal víno s jedom pápežovi. - Ceremoniár tohto námestníka Kristovho, Burhard, opísal vo svojom denníku zvrhlosti, ktoré sa diali na pápežskom dvore:
„Pred pápežom, jeho dcérou a synmi tancovali nahé kurtizány a vymýšľali najväčšie zmyselné výstrednosti. Lukrécia, pápežova dcéra a milenka zároveň, vybavovala bežne aj cirkevné záležitosti pápežského úradu a zvolávala aj kardinálov.
Bolo to snáď najslávnejšie obdobie „svätej“ rímskej cirkvi.“
Plus III. (1503) bol vraj dobrý muž; chcel vraj odstrániť nádheru a smilstvo z cirkvi, ale otrávili ho. Kardináli prišli na to, že človek s takýmito zásadami sa medzi nich jednoducho nehodí.
Július II. (1503 - 1513) sa stal pápežom lesťou a úplatkami. Bol viac vojakom než duchovným. Štval stále talianske kniežatá do vojen. Zomrel na syfilitídu a syfilitikom bol aj jeho nástupca Lev X. (1513 - 1521), ktorý si vydržiaval 30 dvorných dám a vysmieval sa viere. Aj jeho otrávili. Počas jeho nemravného panovania vystúpil Luther so svojou reformou.
Hadrián VI. (1522 - 1523) vyhlásil, že reformátori ako Luther, získavajú pôdu, pretože kňazi nerestné žijú a to že sa musí zmeniť. Kardináli ho za to dali otráviť.
Pavol III. (1534 - 1540) sa stal kardinálom počas vlády Alexandra VI., ktorému zašantročil svoju peknú sestru. Svoju vlastnú matku i sestru otrávil.
Július XL. (1550 - 1555) usporadúval zábavy vo vatikánskych záhradách, pri ktorých všetci účastníci, muži aj ženy sa vyzliekli do naha a tancovali a naháňali po záhradách.
Pius IV. (1559 - 1565) lákal do Vatikánu šľachtické ženy a získaval ich za veľké peniaze. Keď ich zneužil, dal ich natiahnuť na škripec, aby peniaze zase vrátili. Pri jednej hostine vypil 12 džbánov vína, zvalil sa pod stôl a zomrel, ranený mŕtvicou. Počas neho bolo prekliate protestanstvo.
Pius V. (1566 - 1572) viedol prísny život, jedol len zeleninu, pil vodu a nosil pichľavý plášť na nahom tele. To všetko by sa dalo povedať, že bola jeho súkromná vec. Horšie ale bolo to, že sadisticky, kruto prenasledoval tzv. kacírov - tisíce ich bolo počas jeho vlády zavraždených. Vy neviete, kto to je kacír? - Každý, kto si dovolí mat iný názor ako pápež. Darmo si profesor teológie, darmo si kardinál. Neskôr ho vyhlásili za svätého.

Gregor XIII. (1572 - 1585), keď sa cez bartolomejskú noc vo Francúzsku zavraždilo 30 000 tzv. kacírov, t.j. iných kresťanov, ktorí tak isto verili v Ježiša Krista, len „neverili pápežovi“, dal slúžiť slávnu omšu a spieval „Te Deum“.
Sixtus V. (1585 - 1590) sa rád díval na šibenice a dával ľudí bez milosti popravovať. Nakoniec ho samotní Jezuiti otrávili, pretože bol ich nepriateľom. - Ako vidíte aj jezuiti boli vždy veľmi „zbožní“.
Innocenta X. (1644 - 1655) ovládala jeho milenka Olympia. Tá riadila cirkev, predávala úrady, rušila kláštory a zaberala ich majetok.
Lev XII. (1823 - 1829) bol pôžitkár a sveták. V rámci šírenia cirkevnej vzdelanosti obnovil zákaz čítania biblie. Pre istotu zakázal aj očkovanie, čo tam po nejakej medicíne.
Gregor XVI. (1831 - 1846) bol notorický opilec. So svojou milenkou, ženou holiča, mal 7 detí.
Pius IX. (1846 - 1878) bol posledný z vládcov pápežského štátu - krvilačný tyran a lakomec. Roku 1850 si dal svätý otec z Paríža priviezť novú gilotínu.
18. júla 1870 vyhlásil dogmu o pápežskej neomylnosti a už vopred v tom istom dekréte do horúcich pekiel preklial každého, čo by sa tejto „neomylnosti“ opovážil odporovať.
Nuž počujme, čo o tomto námestníkovi Kristovom na zemi, do 20. septembra 1870, kedy mu vzbúrený taliansky ľud odobral svetskú moc, ktorý tak vynikajúco spájal všetky vlastnosti vrchnosti „z milosti božej“, napísal jeho súčasník náš Neruda vo svojich feuilletonoch z roku 1877:
„Dnes arci, nie je pápež Pius IX. už tým, čo býval. Monarchom duší je, monarchom pozemským však už nie je; svetská moc je mu, ach, vzatá. A on bol panovníkom dobrým! Mal len malé územie, ale čo všetko preň neurobil! Roku 1850 bolo v pápežských žalároch 10 436 politických väzňov; r. 1854 dovedna 13 006! A koncom roka 1855 sa okrem toho potĺkalo cudzinou 19 000 utečencov z pápežského územia...“

Lev XIII. (1878 - 1903) robil burzové špekulácie, ukladal peniaze u židovských bankárov, najmä u Rothschilda. Trinásť rokov sa nechal podvádzať známym špekulantom Levom Taxilom a rímskej cirkvi tak pripravil nesmrteľnú hanbu. Keď sa Taxil priznal sám ku svojim „figliarskym žartom“, ktoré si z pápeža robil, na výsosť skompromitovaný pápež vyslovil nad ním strašnú kliatbu. Stojí za to prečítať si tento prejav svätého otca, pretože je klasickým dôkazom „kresťanskej lásky“ ako ju chápali a praktikovali pápeži a s nimi aj ostatní katolícki cirkevníci!
Táto kliatba doslova znela:
„V mene Všemohúceho Boha Otca, Syna i Ducha sv., Písma svätého, Svätej a Nepoškvrnenej Panny Márie, Matky Božej, v mene všetkých anjelov, archanjelov, trónov, mocností, cherubínov, serafínov, v mene patriarchov, prorokov, evangelistov, svätých mučeníkov a vyznávačov a všetkých iných blahoslavených Božích - vedome konáme, že vyvrhujeme z cirkvi a zatracujeme lotra, ktorý sa nazýva Leon Taxil a odháňame ho od dverí Svätého Božieho Domu.
Preklína ho Boh Otec, Stvoriteľ sveta, i Boh Syn, ktorý trpel za pokolenie ľudské, i Duch Svätý, ktorý krstom ľudí osvietil, i svätá viera, ktorou vykúpil nás Spasiteľ; preklína ho sv. Michal, ochranca duší. Nebo i zem i všetko, čo je na nej sväté, preklína ho. Nech je prekliaty všade, kdekoľvek sa nachádza, v dome, v poli, v príbytku a na prahu chrámovom. Nech je prekliaty v živote i v hodine smrti. Nech je prekliaty vo všetkých činoch svojich, keď je i pije, keď je hladný alebo smädný, keď spí i bdie, keď chodí i odpočíva, keď sedí alebo leží. Nech je prekliaty vo všetkých častiach tela svojho, vnútorných i vonkajších.
Nech sú prekliate jeho vlasy, mozog, sánky, čelo, uši, obočie, oči, viečka, dlane i ruky; jeho prsia i vnútornosti, chrbtica, slabina so všetkým, čo k nej prilieha, lýtka jeho, kolená, nohy a nechty.
Nech choroby zožierajú ho od temena hlavy až k chodidlám nôh. Nech Kristus, Syn Boha Otca živého, prekľaje ho celou svojou mocou. Nech nebo i všetky jeho mocnosti prenasledujú ho potiaľ, kým by sa nepokoril pred nami. Amen.“


Majme na pamäti, že táto kanibalská surovosť neomylného pápeža bola vyhlásená v roku 1897 a teda, že stále, t.j. aj za našich čias, vládne vo Vatikáne ten stredoveký, potupný, despotický duch pomsty a krvi! Ten duch tu je, našťastie, chýba mu dnes však možnosť, aby svoje kruté zámery mohol opäť šíriť ohňom a mečom!
Aké boli tieto hlavy cirkvi, oddané najnižším a najsurovejším vášniam, také boli aj jej údy:
„V celom duchovenstve,“ píše anglický kráľ Edgar (959 - 975) biskupom, „nevidieť nič iné, len roztopašnosť, rozpustilosť, pijanstvo a nehanebnosť. Domy kňazov nie sú nič iné len miestom hanby, útulkami neviestok, kde sa spieva a tancuje celé noci...“
Pomery rovnako hanebné boli aj v ostatných krajinách. Niet zločinu, ktorý by sa nedal dokázať zo života pápežov, teda tých, čo v mene Kristovom, v mene jeho cirkvi „stáli nad človekom“.


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Prava tvar Cirkvi!
PoslaťNapísal: Pia, 01. Júl 2011, 17:17 
Offline

Registrovaný: Uto, 28. Jún 2011, 04:35
Príspevky: 20
Peto, vy vobec nechapete kto je cirkev!
Cirkev netvori 20 papezov, ale tvori ju miliardi ludi vsetkych generacii, ktorych tu boli su a budu a ktory nasleduju Krista.
Pisete o papezoch, ktory zneuzili postavenie Cirkvi a boli omameny mocou, ony uz znu svoju odplatu.
Pochopte uz konecne, ze Cirkev nie su len biskupovia, papezi a knazi.
Oni su len kvapockou v mori.
A ak aj chcete sa zameriavat na knazov a papezov.
Tak prosim pekne zacnite pisat o tych, 99% ktori priniesli svetlo tam kde duchovna smrt rozozierala vnutra chradnucich!

Je zaujimave aku ste si dali velku namahu a ste rozpisali, co papezili robili a nerobili. Klobuk dole.
Viete, keby ste si dali aj taku namahu hladat o ostatnych clenoch cirkvi, tak by ste zasli nad krasou ducha, ktorou krestania ovplyvaju.
Ja viem, je to tazke, ba priam nemozne, lebo o tychto veciach sa nepise.
Pretoze veci su nezaujimave pre media, knizky a slabomyselnych duchom.

PS: pre autora, nikde som nespominal, ze budete zatrateny!
A zmazali ste mi prispevkov viac, nielen tento jeden! Opytajte sa Michaeli.


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Prava tvar Cirkvi!
PoslaťNapísal: Pia, 01. Júl 2011, 18:43 
hlasvolajuceho píše:
PS: pre autora, nikde som nespominal, ze budete zatrateny!

Aj mne Ste tu adresoval pár "prívetivých" slov. Akoby Ste Stvoriteľa nás všetkých dokonale poznal len Vy a máte preto právo súdiť iných...vraj či som ochotná za neho aj zomrieť a v čo to vlastne verím. Nech Vám nerozprávam básničky, či som na tie veci prišla, keď som sa sprchovala a kopu iného. Potreboval Ste vedieť, kto v čo verí, či sa má o čo oprieť, o akú autoritu a podobne, akého sme vierovyznania. Je to úplne jedno. Aj človek bez vierovyznania, bez cirkevnej inštitúcie, do ktorej by patril, môže mať poznanie o Bohu.
Svoje príspevky Ste ale zmazal, ale je to v podstate jedno. Mňa sa Vaše slová nijako nedotkli, len tu prosím Vás netvrďte zrazu opak, akoby Ste bol slušný ku všetkým. Píšem teraz len preto, lebo zavádzate. Inak by som vôbec nereagovala. Za môj príspevok nebudem určite zatratená, no Vy Ste ma hneď zaškatuľkoval.
Toto všetko už nie je o kresťanskej láske, ani o láske ako takej. Tieto Vaše reči, ani obhajovania nikomu nepomôžu a hlavne, neurobia z nikoho lepšieho človeka. Vy tu už ani neukazujete "pravú tvár cirkvi", ktorú Ste pôvodne vraj chcel, namiesto toho Ste dokonale ukázal tú svoju...


Hore
  
 
 Predmet príspevku: Re: Prava tvar Cirkvi!
PoslaťNapísal: Pia, 01. Júl 2011, 19:01 
Offline

Registrovaný: Uto, 28. Jún 2011, 04:35
Príspevky: 20
Proti Vam nic nemam. A ani proti nikomu inemu.
Vyjadrujem svoj nazor a snazim sa branit to co tu na tychto strankach je prekrutene.
Vyjadrenia, ktore som spominal su podstatne, pretoze je potrebne klast otazky ak mam potrvdit ich pravost.

Ak sa vam niektore moje vyjadrenia zdaju prchke, ospravedlnujem sa, ale mam taku povahu. Nemienim nikoho odsudzovat ani skatulkovat.
Ja bojujem proti nazorom, ktora tato stranka vyjadruje, pretoze berie do ruk co jej nepatri a snazi sa to vykladat nespravnym sposobom, aby vniesla pochybnosti do zivota ludi, ktory hladaju pravdu.


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Prava tvar Cirkvi!
PoslaťNapísal: Pia, 01. Júl 2011, 19:26 
Offline

Registrovaný: Ned, 02. Dec 2007, 16:06
Príspevky: 40
hlasvolajuceho píše:
Peto, vy vobec nechapete kto je cirkev!

Chápem celkom dobre, že rozhodnutie Vatikánu musia a aj rešpektujú biskupi a kňazi. Kto by nerešpektoval, ten by bol vyhodený. Je to tak???
Taktiež ovečky v kostole vyznávajú a veria iba to, čo je im hovorené kňazmi.
Ale ak je nezdravé vedenie, je nezdravé i učenie. Slepí vedú slepo veriacich.

Proti veriacim, ktorí skutočne nasledujú Krista, nemám jedinú výhradu. Vy sám ste ale napísali:
hlasvolajuceho píše:
Ja sa nemusim snazit odstranovat svoje zle vlastnosti a odstranovat ich.
(asi hľadať a odstraňovať) Lebo Vám to povedali. A poslušne sa riadite podľa toho, čo rozhodli ľudia vo Vatikáne. Takto ľudia v cirkvi nasledujú Krista? Kristus povedal, že každý, kto ho chce nasledovať, má vziať svoj kríž a konať vôľu Božiu.

Akí boli tí, ktorí formovali cirkevné učenie po celé generácie, je vidieť práve v tom opise pápežov. Napríklad celibát bol zavedený práve týmito „ľuďmi“, konkrétne v roku 1074 pápežom Gregorom VII. Celibát nebol Bohom chcený, Ježišom učený, ale ako mnohé iné choré veci iba vytvorené cirkvou. Teraz sa pozrite na škandály kňazov zneužívajúcich na pohlavný styk deti. To sú plody všemúdrosti cirkevnej vrchnosti, ktorá si prispôsobila pôvodne čisté Ježišove učenie pre vlastné účely. A takých vecí je v učení cirkvi veľa.


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Prava tvar Cirkvi!
PoslaťNapísal: Pia, 01. Júl 2011, 19:27 
hlasvolajuceho píše:
A zmazali ste mi prispevkov viac, nielen tento jeden! Opytajte sa Michaeli.
Len pre objasnenie, posielam naše komunikácie cez súkromné správy... čo Vám bolo ešte zmazané, aby bolo vidieť, že nešlo o nijaký ďalší príspevok, ktorý by nám prekážal, ale len nejaká neaktívna linka:
Michaela píše:
...do témy:Život ako plameň ... plameň túžby po Svetle, ste poslal neaktívnu linku, takže ju nebolo možné otvoriť a vypisovalo chybu. Preto som príspevok zmazala. Pošlite aktívnu linku toho, čo Ste chcel poslať, ak máte záujem
hlasvolajuceho píše:
...nerozumiem, aku neaktivnu linku?...
Michaela píše:
...túto linku: <div style="position:absolute;top:200px;left:5px;color:#ffffff;font-size:25px;font-weight:bold;">Iba prava viera v Boha Vas naplni. &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Tato stranka hlasa bludy</div>
Je to už zmazané. Poslal Ste jednoducho príspevok s touto linkou.
hlasvolajuceho píše:
ok, vdaka za upozornenie. Zrejme nejaka technicka chyba...


Hore
  
 
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 17 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina [ letný čas ]


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 40 hostia


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron
Powered by phpBB © Group, Style.