úvodobsahfórum
www.poznanie.sk
stiahnuťlinkye-mail
Aktuálny čas je Štv, 28. Mar 2024, 17:15

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina [ letný čas ]




Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 16 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2
Autor Správa
PoslaťNapísal: Str, 29. Jún 2011, 18:27 
hlasvolajuceho píše:
... Nechapete? Ved to je Boh kto chrani Cirkev!
Boh chránil cirkev, aj v čase inkvizícií? V čase, ktorý bol sprevádzaný krvavými rituálmi na ľuďoch, masovým vraždením nepohodlných, smilstvom, klamstvom, intrigami, upaľovaním, mučením a následným prepadnutím ich majetku cirkvi...???

Skúste si prečítať článok Čo láska je a čo nie


Hore
  
 
PoslaťNapísal: Str, 29. Jún 2011, 19:00 
Offline

Registrovaný: Uto, 28. Jún 2011, 04:35
Príspevky: 20
Ako vidite, chranil ju, inak by ju samotny clenovia znicili vznutra. Tu je vidiet, ze to bol Boh, ktory ju zalozil. Keby ju zalozil clovek bola by znicena prave tymi vecami, ktore spominate. Vsetci vedeli, ze co sa dialo bolo nespravne a nebolo to v co cirkev verila.
Ale clenovia, ktory si presadzovali svoje "poznanie"(mozno aj taketo, ktore tato stranka reprezentuje) sa zmocnovali moci a hanobili meno Cirkvi...


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Štv, 30. Jún 2011, 02:31 
Ťažko uveriť tomu, že Boh chránil cirkev v časoch, keď sa neštítila zabíjať a vyvražďovať nevinných. To, že tu cirkev má stále možnosť pôsobiť, je len zásluhou mnohých naivných „ovečiek“, pretože cirkev ako inštitúcia je pred rozkladom. Píšem o cirkvi, nie o veriacich, ktorí žijú skutočne podľa slov Ježiša. Dnešná cirkev nemá právo nazývať sa pokračovateľmi prvých kresťanov, ktorí boli ochotní za Pravdu položiť aj svoje vlastné životy a jediné čo mali, bola ich pevná viera v Boha.
Majetky, ktoré cirkev vo väčšine prípadov vlastní, sú poznačené stopami krvi po brutálnych vraždách. Cirkev nabáda ľudí k solidarite, no správa sa, ako v mnohom inom tak, že vodu káže a víno pije. Práve tí z radov najvyšších sú ovešaní zlatom a drahokamami a milióny ľudí každodenne zomiera kvôli tým najzákladnejším potrebám, ktoré nemajú. Je tu otázka, prečo nejdú sami príkladom...
Dalo by sa pokračovať a argumentovať v mnohom, no jedine „čas“ ukáže omyly cirkvi a aj to, koho viera stojí pevne „na skale“, o ktorej tu bola reč. Mnoho skutočných kresťanov, ktorí dokážu sami skúmať a rozoznávať Pravdu od lží, určite výjde z radov cirkví a budú sami na základe vlastného presvedčenia vidieť tú jednoduchú Pravdu, o ktorej učil Ježiš.


Hore
  
 
PoslaťNapísal: Štv, 30. Jún 2011, 04:40 
Offline

Registrovaný: Uto, 28. Jún 2011, 04:35
Príspevky: 20
Mali by ste sa viac zaujimat o to co sa vlastne dialo v case "inkviziici" a pochopili by ste, kto koho zabijal a nielen nevedome urazat Cirkev, ktora je nevestou Krista.
Keby ste mali skutocne poznatky, prave by ste vyzdvihovali cirkev, ze aj skrze temne obdobie si dokazala ustrazit svoju vieru a jej hodnoty.
Hovorite, ze cas ukaze omyly, nie moja naopak, cas uz ukazal. Tak kde je pravda. Cirkev stale stoji a vsetky struktury, ktore bojovali proti nej zanikli a bolo ich tak mnoho...


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Štv, 30. Jún 2011, 23:37 
Offline

Registrovaný: Ned, 02. Dec 2007, 16:06
Príspevky: 40
hlasvolajuceho píše:
Mali by ste sa viac zaujimat o to co sa vlastne dialo v case "inkviziici" a pochopili by ste, kto koho zabijal a nielen nevedome urazat Cirkev, ktora je nevestou Krista.
Každý, čo na seba strhol moc, sa pokúšal obohatiť na úkor najchudobnejších z chudobných a tomu všetkému poskytovala žiarivý príklad katolícka cirkev. Vysokí cirkevní hodnostári uchvacovali pre seba stále väčšie bohatstvo! Inkvizícia, od roku 1478 štátna inštitúcia, mala plné ruky práce. Hranice horeli po celej Európe. Kto miloval svoj život, nehovoril otvorene proti katolíckej cirkvi.

Len obmedzený, nevedomý človek nevie nič o hrôzach cirkevných inkvizícií, ktorými zavraždili státisíce ľudí v mukách, aké len chorá myseľ zvrhlých netvorov vedela vymyslieť. Dnes je zjavná snaha mnohých tzv. cirkevných historikov tieto zločiny zľahčovať alebo dokonca popierať. Že by si to všetko vymysleli len nepriatelia cirkvi?

„Inkvizícia bola najstrašnejší a najkrvavejší zjav, aký sa kedy ako systém pod rúškom náboženstva vyskytol", píše už citovaný jezuita Pavel Hoensbróch:
„Prúdy ľudskej krvi, preliatej inkvizíciou padajú celkom a výlučne na vrub pápežstva, takže úplne dejinnej pravde zodpovedá, ak sa povie: Námestníci Krista stáli celé stáročia v popredí vražedného systému, ktorý viac než ktorákoľvek vojna, spôsobil medzi národmi spustošenie a biedu a meno kresťanstva neslýchané zneuctil."

Je zjavným klamstvom, ak sa zo strany rímskych cirkevníkov tvrdí, že nie cirkev, ale svetské vrchnosti robili inkvizíciu. Proti tomuto tvrdeniu stoja jasné, všetku pochybnosť vylučujúce vyhlásenia a nariadenia „objektívnych autorít v ohľade náboženskom", rímskych pápežov.

Tak napríklad pápež Urban II. (1088-1099) prehlasuje striktne: „Nepovažujeme za vražedníkov tých, čo vzplanuli proti vyobcovaným, naplnení súc horlivosťou pre katolícku matku, a niekoľko z nich zabili..."

Pápež Bonifác VIII. (1294 - 1303) nariadil, že vrchnosti, ktoré by sa zdráhali potrestať odsúdených inkvizíciou, samé majú byť považované za kacírske a prepadajú trestu. Pri upaľovaní kacírov musel buď panovník alebo iný vrchnostenský hodnostár prisahať na evangelium, že bude kacírov vždy prenasledovať a že inkvizícii poskytne všetku podporu, aby mohla kacírov podľa cirkevných zákonov riadne potrestať.

Pápež Lev X. vyhlásil zásadu, že „kacírov upaľovať nie je hriechom proti Duchu svätému za článok viery" a pápež Pius IV. píše r. 1560 vojvodovi savojskému: „Nepoznám ani jediný príklad, kde by sa po dobrom s kacírmi bolo niečo vybavilo, ale viem dobre z vlastnej skúsenosti, že najlepší prostriedok na obracanie kacírov je moc." - Typická ukážka láskyplnej katolíckej cirkvi, či nie?
A iný námestník Kristov na zemi, Pius V. hovorí, že „nie je nič také ukrutné, ako milosrdenstvo k bezbožným, ktorí si zaslúžili horúce peklo..."

hlasvolajuceho píše:
Keby ste mali skutocne poznatky, prave by ste vyzdvihovali cirkev, ze aj skrze temne obdobie si dokazala ustrazit svoju vieru a jej hodnoty.
- Len v Španielsku v priebehu štyroch storočí bolo inkvizičnými „súdmi" potrestaných okolo 341 000 osôb, z ktorých za živa upálili 31 912!
- V Portugalsku bola zriadená definitívne inkvizícia bullou pápeža Pavla III. dňa 3. marca 1536. Prvý inkvizítor Diego da Silva úradoval 18 rokov, a za tento pomerne krátky čas dal upáliť 10 220 osôb, 6860 iných, ktoré buď ušli alebo zomreli v priebehu vyšetrovania, bolo spálených len v obraze,
- 96 000 osôb mučených, zbavených majetku, občianskych práv, odsúdených na doživotný žalár! Toľko obetí inkvizície za 18 rokov!
Koľko ich bolo za 300 rokov, čo trvala vláda inkvizície v Portugalsku! A koľko nešťastných ľudí padlo za obeť inkvizičnej hrôzovláde na celom svete! U nás v Čechách v Prahe len roku 1318 bolo pre „kacírstvo" upálených 14 osôb za jediný mesiac - roku 1341 bolo pozatváraných toľko ľudí pre „kacírstvo", že inkvizičné žaláre nestačili a pražský biskup musel na rozkaz pápeža Benedikta XII. prepožičať inkvizítorom aj svoje väznice.

A kto boli tí „kacíri", s ktorými sa takto zaobchádzalo? Predovšetkým všetci, čo sa opovážili mať:
1. svoju vlastnú mienku
2. tí, ktorí nechceli alebo nemohli svoj rozum zaprieť natoľko, aby prijímali za zjavenú pravdu hlúposť a absurdnosť, vznikajúcu v tých či oných časoch v hlavách tých, čo v mene Ježišovom vládli ako despotovia svetu.
3. Potom nešťastníci, ktorí sa stali obeťami vydieračstva kňazských chamtivcov alebo osobnej pomsty nepriateľov, ľudia obvinení z čarodejníctva - obete najtupšej a najhlúpejšej povery, akú kedy mohli vymyslieť...

Text z knihy: Utajovaná história cirkvi, Jaroslav Motyčka, 1922

A na záver sa môžete zrelaxovať peknou, ale žiaľ podľa skutočného príbehu napísanou pesničkou: http://www.poznanie.sk/piesne/carodejnice-amesbury.php


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Ned, 03. Júl 2011, 11:35 
Offline

Registrovaný: Sob, 22. Dec 2007, 23:52
Príspevky: 21
Je zaujímavé čítať si rôzne názory nás - ľudí. A podľa mňa je veľkou odvahou tvrdiť, že Boh chráni cirkev. Ako to môže človek vedieť? Áno, veľa ľudí zostalo verných cirkvi, ale keďže sa stretávam s mladou generáciou (mladí ľudia nad 15 rokov - teda takí, ktorí začali samostatne premýšľať), môžem povedať, že už nerozmýšľajú skupinovo, ale mnohí si dovolia mať vlastné názory (našťastie), nesúhlas s niektorými tvrdeniami katolíckej cirkvi. (Ide o stredoškolákov, ktorí chodia na náboženstvo) Páčia sa mi, pretože nemajú strach ozvať sa a povedať, že oni to vnímajú inak, že tomuto nemôžu veriť. To je v úplnom poriadku, pretože človek má myslieť sám za seba a nenechať sa riadiť tradíciami. Čo sa mi však nepáči, je neschopnosť niektorých veriacich prijať aj iný názor, ako majú oni a ich cirkev. Takto strácame voľnosť pohľadu na veci. Sama som neraz ustrnula vo svojich názoroch a nebola som schopná pripustiť iné, čo je na škodu. Veď kde je človek, ktorý môže tvrdiť, že pozná a žije Pravdu? Mám taký dojem, že ten človek, ktorý sa k nej aspoň priblíži, sa nebude s nikým prieť o jeho názor.
Aby to nevyznelo, že som proti cirkvi. Nemôžem byť proti nej, pretože ju dobre nepoznám. Ale poznám napríklad katechéta, ktorý keď mi na moje otázky nevie dať odpoveď, tak povie, že my tak tomu veríme, alebo že to je Božie tajomstvo. S tým sa mám uspokojiť? Poslať niečo, čo sa nedá vysvetliť, do oblasti Božích tajomstiev? To sa mi nepáči a v kľude prejavím svoj názor. Osobne mám tohoto človeka veľmi rada, vážim si ho pre jeho dobré chcenie, pre jeho zmysel pre humor.
Poznám veľa dobrých ľudí a nezaujíma ma, aké náboženstvo vyznávajú, ale v prvom rade, čo robia, ako dokážu v núdzi pomôcť, ako sa usiľujú o krásne skutky pre blížnych, ako chránia prírodu, zvieratká, ako sa dokážu postaviť za spravodlivosť... A je nádherné, keď sa za tým všetkým skrýva láska k Bohu, čo by malo byť vždy u každého na prvom mieste.
To je môj názor. :daisy-red:


Hore
 Profil  
 
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 16 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina [ letný čas ]


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 32 hostia


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron
Powered by phpBB © Group, Style.