úvodobsahfórum
www.poznanie.sk
stiahnuťlinkye-mail
Aktuálny čas je Pia, 29. Mar 2024, 00:55

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina [ letný čas ]




Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 16 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší
Autor Správa
PoslaťNapísal: Str, 06. Feb 2008, 18:54 
Offline

Registrovaný: Pon, 10. Dec 2007, 03:25
Príspevky: 14
Veľa som uvažoval nad tým, čo je správne a čo nie. Odmalička som chodieval do kostola, mininštroval... - nie z vlastnej vôle, ale vtedy som to pokladal za správne. Síce som bibliu nikdy nečítal, lebo ani sme doma nemali, nikdy som nepochopil prečo v katolíckej viere je nebo a peklo. Ak je stvoriteľ tak láskavý prečo posiela svoje "deti" do pekla a nedá im šancu napraviť si chyby. Potom som veľa čítal o reinkarnácii, o karme a došiel som na to, že čo na nás tlačia na omšách je čiastočne nespráne.
Nepokladám za spávne ani to aby sme svoje hriechy hovorili voľajakému tzv. farárovy, ktorý je možno hriešnejší než my. Tak kde je pravda v katolicizme???? Ježiš povedal: ja nepotrebujem cirkev, ja nepotrebujem kostoly, ved kostol je v každom z nás.
:-/


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Str, 06. Feb 2008, 20:11 
Offline

Registrovaný: Sob, 26. Jan 2008, 01:06
Príspevky: 6
katolícka viera je nesprávna vo veľa veciach a je dobré si zistiť históriu pápežov aby si človek urobil sám úsudok čo to je za organizáciu.odporúčam si prečítať: Utajovaná
história cirkvi (Sk)z tejto www http://www.poznanie.sk/home/stiahnut.php


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Str, 06. Feb 2008, 22:29 
Offline

Registrovaný: Sob, 22. Dec 2007, 23:52
Príspevky: 21
Je výborné, keď sa človek dokáže pozerať na veci vlastnými očami a nezaradí sa stádovito do skupiny ľudí len preto, že to tak "bolo vždy", alebo sa to tak má robiť. V každom človeku, ktorému sa začne naplno otvárať vnímanie sveta a života (obdobie puberty) sa musí všetko búriť, keď vidí, čomu všetkému dospelí veria. Veľa ľudí verí neskutočným veciam len preto, že ich hlásajú uznávané autority, čo je pre nich veľká škoda. Najhoršie na tom všetko je, že niektorí veriaci sa doslova boja vypočuť si iný názor, nieto ešte aj nejaké vysvetlenie. Boja sa, že by zradili svoju vieru, svoju cirkev, a tak sa nemajú šancu dozvedieť niečo nového. Zostávajú spútaní v kolektívnych názoroch.
Našťastie v mladšej generácií je už veľa mladých ľudí, ktorí si nedajú nahovoriť veci, ktoré im nesedia a dokážu nesúhlasiť aj s domnelými autoritami.
Posolstvo Pravdy je zakotvené na zemi. Dostane sa k nemu každý človek, ktorý skutočne po Pravde túži. Avšak koľkí z nás sa dokážu s Pravdou celkom stotožniť, prijať ju ako jediný pravý základ svojej existencie? To chce totižto zo seba veľa ukrojiť (možno aj všetko) a okrem toho to vôbec nie je pohodlné.


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Ned, 21. Jún 2009, 16:44 
Offline

Registrovaný: Ned, 21. Jún 2009, 15:09
Príspevky: 16
Taktiež nedůverujem cirkvi...bol som kedysi katolíkom, no v 18 -tich som sa aj odvážil z nej vystúpiť i oficiálne a tak. Dnes mám samozrejme iný pohĺad na cirkev, už bez hnevu a zatrpknutosti, avšak naďalej sa nestotožňujem s jej učením, teda mnohými vecami, ktoré považujem za nezhodujúce sa dokonca s Bibliou. Myslím si, že človek vskutku by nemal veriť niečomu slepo ale skúmať, uvažovať o tom ,lebo prijímať niečo ako pravdivé len preto, že iní nám to tak predložili, nevnímam ako správnu cestu ale ako pohodlnosť...


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Pon, 22. Jún 2009, 23:08 
Offline

Registrovaný: Sob, 22. Dec 2007, 23:52
Príspevky: 21
Napísali ste to veľmi pekne - jednoducho a živo. Samostatnosť v tom, čomu môžeme veriť, je vstup na pravú cestu. Prajem Vám na nej veľa šťastia a veľmi sa teším.


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Uto, 28. Jún 2011, 05:16 
Offline

Registrovaný: Uto, 28. Jún 2011, 04:35
Príspevky: 20
Attila,
ani si bibliu neprecital a vravis ze vies, ze katolicka viera je nespravna.
To je ako kupit si televizor, nezapojit ho do zasuvky a tvrdit, ze nefunguje. Keby si si aspon precital navod, by si pochopil, ze ho treba zapojit do elektriky.

Keby si sa trosku zaujimal o svoju vieru(katolicku), tak by si rozumel preco sa spovedame knazovi.

Ježiš NEpovedal: ja nepotrebujem cirkev, ja nepotrebujem kostoly, ved kostol je v každom z nás.
Cirkev tu nie je na to aby si sa citel ovladany, ale aby si znej cerpal dary(duchovne), ktore nam Kristus skrze nu daroval.

Kto ma usi nech pocuva!


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Uto, 28. Jún 2011, 21:47 
hlasvolajuceho píše:
... tak by si rozumel preco sa spovedame knazovi.
Ježiš NEpovedal: ja nepotrebujem cirkev, ja nepotrebujem kostoly, ved kostol je v každom z nás.
Cirkev tu nie je na to aby si sa citel ovladany, ale aby si znej cerpal dary(duchovne), ktore nam Kristus skrze nu daroval.

Mohla by som dostať odpoveď, prečo sa spovedáme kňazovi (kresťania)? Je na to vysvetlenie?
Kde je zmienka o tom, že Kristus nám dal duchovné dary SKRZE CIRKEV? Ježiš tu na zemi založil cirkev??? Bol to skutočne On?


Hore
  
 
PoslaťNapísal: Str, 29. Jún 2011, 03:12 
Offline

Registrovaný: Uto, 28. Jún 2011, 04:35
Príspevky: 20
Ahoj Alchemilka,(mozno Milka?)
Budem sa snazit byt strucny aj ked viem, ze na vsetko nezodpovedam...

Spoved/sviatost pokania. Pokanie je uvedomenie si svojich nedokonalosti, hriechov, vyznanie a odhodlanie viac nehresit scim je spojene aj odcinenie prehreskov. Samotne vyznanie nestaci. Preco prave knaz? Pretoze on bol stanoveny Cirkvou, co mu dava doveryhodnost a viaze ho mlcanlivost. Preco dalej knaz, pretoze je zastupcom Krista, takze vlastne sa vyznavame Kristovi. Jezis ho pouziva ako nastroj aby sme sa snim zmierili.
Preto sa ja nespovedam Jankovi z horneho konca, pretoze on nema taketo poverenie.

Mozno sa pytas, naco vobec spoved? Je to dolezite nato, aby clovek mohol rast v laske. Ak sa budes stale valat v blate, iba sa viac zamases, ale ak sa bude s pravidelne cistit, tak je moznost, ze pokrocis az priam dostanes odpor voci necistote. Opak tiez plati...

V Biblii Jezis hovori Petrovi, prvemu papezovi: "Peter ty si skala a na tejto skale postavim svoju Cirkev..." (ak bude treba poskytnem suradnice)

A kde je zmienka, ze Kristus nam dal duchovne dary skrze cirkev? Ak citate bibliu tak mozte vidiet, ze vsade. Cela biblia je dar od Boha a skrze Cirkev nam to odovzdava. Vsetko co kristus ustanovil, je darom od neho knam.
Jezis nebol samotar, zil v komunite a aj skrze tuto komunitu sa prihovaral k ludom. A skrze toto spolocenstvo sa nam nadalej prihovara. Toto je jeho odkaz.

Clovek potrebuje autoritu aby sa dokazal vyvyjat. Je to v jeho prirodzenosti. Pozri sa vsade okolo seba. Dieta potrebuje rodicov, zamestnanci sefov, podnikatelia partnerov, ci zakaznikov, ktori im ditkuju, mlady potrebuju vzory, podla ktorych sa spravaju a takto to je zo vsetkym.
Clovek sa potrebuje o nieco opriet a preto Cirkev je tou pevnou skalou. Samozrejme hovorim o katolickej cirkvi.


Hore
 Profil  
 
PoslaťNapísal: Str, 29. Jún 2011, 14:27 
Dobrý deň,
spomínate spoveď, tak doplním:

Kňaz bol stanovený cirkvou. Áno, ale výhradne len ňou, nie Ježišom, ako píšete. Nie je žiadnym zástupcom Ježiša a už vôbec Ježiš nepoužíva kňaza ako svoj nástroj. Páve toto mi pripadá ako rozprávanie sa s „Jankom Hraškom“. Mnoho ľudí ma pocit, že sa rozprávajú priamo s Bohom. Za akých dôležitých sa dokážu pokladať. Boh sa nám neprihovára osobne, alebo prostredníctvom kňaza. Boha dokážeme vidieť, teda cítiť prostredníctvom Jeho Zákonov, ktoré votkal do stvorenia ako Svoju Vôľu. Všetko v ňom je dokonalé a myslieť si niečo iné je len ZNEVAŽOVANÍM A ZNIŽOVANÍM BOHA. Boh stojí vysoko nad stvorením, sám nemusí zasahovať do stvorenia alebo sa nebodaj osobne rozprávať s každým z nás. Jeho Vôľa, teda Jeho Zákony nás automaticky „súdia“, spätne sa nám vracia všetko, čo sme „zasiali“. Nikto sa nepotrebuje spovedať kňazovi a myslieť si, že je nebodaj nástrojom Ježiša. (Nehovoriac o tom, že spoveď pred kňazom si vymyslela cirkev, aby mala ľudí viac pod kontrolou. ) Človeku na to, aby činil pokánie, je daná slobodná vôľa a je na ňom, akou cestou sa vydá. Môže ho to priviesť „pred stupne Božieho trónu“, alebo do zatratenia. V prežívaní má možnosť rásť, iba v nej. Je nutné byť bdelý, pretože v bdelosti sa dá vidieť a aj vedieť , vtedy by človek často krát nekonal tak, ako koná.

Ďalej píšete:
hlasvolajuceho píše:
V Biblii Jezis hovori Petrovi, prvemu papezovi: "Peter ty si skala a na tejto skale postavim svoju Cirkev..." (ak bude treba poskytnem suradnice)
Ja doplním:
Evanjelium podľa Matúša - kapitola 16
15 "A za koho ma pokladáte vy?", opýtal sa ich.
16 Odpovedal Šimon Peter: "Ty si Mesiáš, Syn živého Boha."
17 Ježiš mu povedal: "Blahoslavený si, Šimon, syn Jonášov, lebo ti to nezjavilo telo a krv, ale môj Otec, ktorý je na nebesiach.
18 A ja ti hovorím: Ty si Peter a na tejto skale postavím svoju Cirkev a pekelné brány ju nepremôžu.
19 Tebe dám kľúče od nebeského kráľovstva: čo zviažeš na zemi, bude zviazané v nebi, a čo rozviažeš na zemi, bude rozviazané v nebi."

Ježiš to povedal Petrovi kvôli jeho schopnosti Ho spoznať ako Syna Božieho. Jemu osobne pre jeho duchovný stav. Nie nejakým akože nástupcom, ktorí si chcú prisvojiť Ježišove slová.
A ak už chcete toľko ospevovať Petra ako prvého pápeža a zakladateľa súčasnej cirkvi, tak si prečítajte čo sa píše, že povedal v Biblii Ježiš Petrovi o pár riadkov ďalej:
23 On sa obrátil a povedal Petrovi: "Choď mi z cesty, satan! Na pohoršenie si mi, lebo nemáš zmysel pre Božie veci, len pre ľudské!"

Okrem toho od Petra neexistuje ani žiadna línia pápežov... sú obdobia, kedy nebol žiadny, i také, kedy boli dvaja alebo i viacerí... nehovoriac o tom, že sa medzi sebou zabíjali a žili nemravným životom. To je tá svätá cirkev Ježišova???


Hore
  
 
PoslaťNapísal: Str, 29. Jún 2011, 15:27 
Offline

Registrovaný: Uto, 28. Jún 2011, 04:35
Príspevky: 20
Hm, mate zvlastnu predstavu Boha. Velmi by ma zaujimalo, ci ste ochotna aj za toto zomriet. Ci sa stanu zazraky potvrdzujuce hodnovernost vasich slov. Viete Cirkev nevznikla nejakym zapisom do registra ako vznikaju dnesne firmy a bum mame tu Cirkev. Ludia umierali, za to v co verili. Diali sa zazraky, ktore potvrdzovali pravost viery(a stale sa deju). Viete vaze nazory/myslienky dnes su tu a zajtra ich odveje vietor, pretoze nestoja na skale. Darmo mi budete vypisovat basnicky, ked v podstate ani nerozumiete co pisete, lebo to nedava zmysel. Vidite? Nemate sa o co opriet. Na zaklade coho tvrdite, co tvrdite. Ako si mam overit doveryhodnost vasich slov. Je to nieco na co ste prisli, ked ste sa sprchovali? Dajte mi nieco na co samozte odvolat.

Svojvolne vysvetlovanie pisma, tiez neobstoji, lebo ani kvoli tomu sa nebudu konat zazraky. Viete, krestania neveria zastupcom cirkvi, len tak. Myslite, ze su tak hlupi? Nie, naopak, nie su hlupy aby sa staviali tomu co Kristus zasial. Komunisti sa staviali tymto hodnotam a ako skoncili?
Kto zostal? Presne tak, a ani pekelne brany ju nepremozu. Nechapete? Ved to je Boh kto chrani Cirkev!


Hore
 Profil  
 
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 16 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina [ letný čas ]


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 30 hostia


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron
Powered by phpBB © Group, Style.