úvodobsahfórum
www.poznanie.sk
stiahnuťlinkye-mail
Aktuálny čas je Pia, 29. Mar 2024, 00:37

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina [ letný čas ]




Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 2 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: bylinky
PoslaťNapísal: Ned, 26. Jún 2011, 14:48 
Offline

Registrovaný: Ned, 19. Jún 2011, 17:56
Príspevky: 1
O alternatívnej medicíne sa už toho popísalo veľa. Faktom je, že bylinky sú ako ľudia: existujú také, ktoré pomáhajú, ale aj také, ktorým je lepšie sa vyhnúť. Niektoré život zachraňujú, iné ho môžu aj vziať. Ja som mala šťastie, stretla som zopár dobrých bylinkárov a ich recepty mi neraz pomohli. Istý človek však povedal, že všetkého veľa škodí. Žiaľ, mal pravdu...

Paľo o sebe zvykol hovorievať, že sa narodil pod šťastnou hviezdou. Bol rodený optimista, ktorému úsmev z tváre nikdy nemizol. Svojou dobrou náladou nakazil každého, kto sa k nemu priblížil. Všetci ho mali radi a vyhľadávali jeho prítomnosť. Nikdy s ním nebola nuda, bol zábavný spoločník a nikto s ním nikdy neprišiel do konfliktu. Slovo „nepriateľ“ nepatrilo do jeho slovníka. Poradil si s každým problémom a nemal núdzu o priateľov. Naozajstných priateľov.
Klárika bola milé dievča. „Spanilá“ je trochu zastarané slovo, ale ju stopercentne vystihovalo. Vyžaroval z nej pokoj a pohoda. Dostala slušnú výchovu. Nikdy ju nelákali hlučné diskotéky, no napriek tomu bola spoločenská a často chodila von v spoločnosti svojich kamarátok. Kde mohla pomohla, kde nemohla, aspoň poradila, alebo utešila. Každý ju mal rád a ona mala pre každého milý úsmev.
Paľo a Klárika sa jednoducho MUSELI stretnúť. Bol to osud - stretnutie dvoch spriaznených duší. Ich priateľstvo čoskoro prerástlo do lásky. Akoby sa zrodila nová hviezda. Po zásnubách začali spolu plánovať spoločnú svadbu, aj budúcnosť. Paľo vlastných rodičov už nemal a Klárikini rodičia ho prijali ako vlastného syna. Mladých snúbencov všetci brali ako nerozlučiteľný pár. Bola to samozrejmosť. Ak niekto hovoril o Paľovi, mal na mysli aj Kláriku. A keď niekto spomenul Kláriku, všetkým bolo jasné, že hovorí aj o Paľovi. Tí dvaja si vo všetkom rozumeli a ich lásku nemohlo nič ohroziť.
Jedného večera odprevádzal Paľo Kláriku domov. Mali za sebou príjemný večer strávený v kine a už si robili program na ďalší deň. Zrazu Klárika stratila rovnováhu, našťastie ju Paľo zachytil. Pocítila príšernú bolesť, ktorá ju na chvíľu zbavila síl. Čoskoro sa jej sila opäť vrátila, ale bolesť neustupovala. Paľo ju chcel vziať na pohotovosť, ale Klárika odmietla. Chcela ísť hneď domov. Paľo uznal, že má pravdu. Bolo to k nim len pár metrov. Len čo vstúpili do domu, Klárikina mama sa hneď pustila do prípravy liečivého čaju. Klárikin otec uložil dcéru na pohovku a odprevadil Paľa ku dverám. Paľo bol znepokojený, pretože Klárika nikdy predtým nebola chorá. No vedel, že ju necháva v dobrých rukách a vrátil sa domov. Celú noc však nemohol zažmúriť oči. Hneď ráno sa vybral ku Klárikiným rodičom. Klárika bola stále chorá. Na Paľovu otázku, či Kláriku videl lekár, odpovedali rodičia záporne. Uistili Paľa, že to nie je nič, s čím by si liečivé bylinky neporadili, aj keď to bude možno pár dní trvať. Paľo to prijal bez poznámok, Klárikini rodičia sa v bylinkách dobre vyznali. No Klárikin stav sa nezlepšoval. Naopak. Klárikini rodičia návštevu lekára stále odmietali. Tvrdili, že ich dcéra bude v poriadku. Paľov nepokoj však narastal. Klárika bola stále slabšia a slabšia. Nakoniec poprosil svojho známeho, ktorý bol lekárom, aby sa s ním šiel na Kláriku pozrieť. Klárikini rodičia neboli jeho návštevou veľmi nadšení, no nakoniec súhlasili, aby sa na ich dcéru pozrel. Po vyšetrení lekár nástojil, aby Kláriku okamžite odviezli do nemocnice. Zachrániť ju mohla len okamžitá operácia. Klárikini rodičia to však rázne odmietli. Operácie a hlavne s nimi nevyhnutne spojené transfúzie boli pre ich rodinu tabu. Doktor a Paľo nezmohli nič. Na druhý deň bola Klárika mŕtva. Dôvod smrti – obyčajné prasknuté slepé črevo.
Po Klárikinej smrti sa Paľo veľmi zmenil. Veselý optimista bol preč. Krátko po jej pohrebe odišiel z mesta a nikto ho už nikdy nevidel.

Ako som už spomenula, nie som proti bylinkám, práve naopak. Ale... nech si každý urobí svoj vlastný záver.


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: bylinky
PoslaťNapísal: Pon, 27. Jún 2011, 02:26 
Offline
Administrátor stránky

Registrovaný: Pia, 09. Nov 2007, 01:54
Príspevky: 201
Spomedzi pár stoviek tisícov rastlín je liečivých iba niekoľko tisíc (najväčšia databáza známych liečivých rastlín ich obsahuje okolo 4100), a na každé ochorenie treba samozrejme použiť správnu bylinku. (Čo by po vygooglení a pozornom preštudovaní viacerých stránok nemal byť problém)

V tomto príbehu však nešlo o použitie nesprávnych byliniek, alebo vôbec o bylinky ako také, ale problém bol v niečom úplne inom. Páni rodičia totiž vôbec nevedeli, čo ich dcére je a čo chcú vlastne liečiť. Je až neuveriteľné, že by sa niečo také mohlo skutočne stať.

Jehovisti síce odmietajú krv, ale veď už dávno majú namiesto krvi nejaké náhrady a môžu absolvovať i vážne operácie bez to, aby museli porušiť svoje materialistické chápanie Biblie.

Ale vráťme sa k bylinkám, hoci tento príbeh o nich vlastne ani nie je. Prednosťou byliniek je to, že nimi človek môže liečiť choroby bez vedľajších negatívnych účinkov. Veď liečivé bylinky sú mu nie náhodou dané Stvoriteľom ako pomoc v jeho ceste životom. Určite však nepomôžu "prilepiť" odtrhnutú ruku alebo prasknuté črevo... veci treba používať na to, na čo slúžia.


Hore
 Profil  
 
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 2 ] 

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina [ letný čas ]


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 20 hostia


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron
Powered by phpBB © Group, Style.